Tronsonul de autostrada Cernavoda-Constanta va fi finalizat in 2009

Data publicarii: 26-10-2007 | Economie

Soseaua de centura a Constantei si tronsonul Cernavoda -Constanta de pe Autostrada Soarelui vor fi finalizate la sfarsitul anului 2009, iar contractele cu constructorii vor fi semnate in primul trimestru al anului viitor, a anuntat, joi, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

"Proiectul tehnic pentru autostrada Cernavoda - Constanta va fi finalizat la sfarsitul anului, iar lansarea licitatiei pentru precalificare se va face in perioada 1-15 noiembrie 2007. Estimam ca pana in martie vom alege constructorul pentru acest tronson din Autostrada Soarelui. In ceea ce priveste centura, in acest moment, se deruleaza procedura de precalificare, la care participa sapte firme, iar constructorul va fi ales tot in martie 2008", a declarat Orban.

Orban a precizat ca atat Autostrada Cernavoda - Constanta, cat si centura Constantei vor fi gata la sfarsitul anului 2009, mai devreme decat termenul anuntat initial, respectiv 2010.

Tronsonul va avea 50,1 km si va costa 397 milioane euro, in timp ce pentru constructia centurii Constantei, care va avea 22,2 km, se vor cheltui 167 milioane euro.

In ceea ce priveste Soseaua de Centura, valoarea proiectului se ridica la 120 de milioane de euro, bani care au fost deja obtinuti de la BERD. Soseaua, care va avea 22,5 km, va trece pe langa localitatile Ovidiu-Poiana-Constanta-Valu lui Traian-Cumpana-Lazu-Agigea, iar in prezent se lucreaza la obtinerea avizelor necesare din partea autoritatilor locale si ale institutiilor deconcentrate care detin sisteme de apa, gaze, electricitate in zona in care se va construi soseaua de centura.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: