Spar a inaugurat la Orsova al 12-lea magazin al retelei

Data publicarii: 26-10-2007 | Afaceri

Reteaua grupului olandez Spar a inaugurat, joi, un nou magazin in orasul Orsova, in urma unei investitii de 2,2 milioane de euro, ca parte a planului de extindere al companiei, potrivit unui comunicat. Supermarket-ul este situat in Bld. 1 Decembrie 1918 si are o suprafata totala de 1.828 metri patrati, din care 1.375 metri patrati alocati salii de vanzare. Pentru magazinul din Orsova, Spar lucreaza cu  414 de furnizori, iar numarul angajatilor este de 80.

Compania SPAR a intrat pe piata din Romania in 2005, in prezent, reteaua Spar in Romania detine supermarketuri in Arad, Resita, Deva, Odorheiu Secuiesc, Alba Iulia (trei magazine), Hateg, Medias, Ramnicu Valcea si un hypermarket la Targu Mures, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 21,2 milioane de euro.

Pentru 2007, planul de extindere al SPAR prevede lansarea a inca doua supermarket-uri, la Petrosani si Sfantu Gheorghe. Obiectivul de dezvoltare al companiei pe termen mediu vizeaza deschiderea de magazine in 55 de locatii, inclusiv in Bucuresti. Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de locatii la nivel de Romania.

Spar a fost fondat in anul 1932 in Olanda. "Spar" inseamna "bradul de Craciun", a carui reprezentare este si sigla magazinelor Spar. La nivelul intregii lumi, numarul total al magazinelor Spar este de peste 15.000, cu o cifra de afaceri totala de 27 miliarde de euro in 2006, extins pe patru continente in 34 de tari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: