Gigi Becali refuza sa plateasca impozitele la stat

Data publicarii: 29-10-2007 | Lifestyle

Gigi Becali refuza sa plateasca impozitele la stat pentru "Melody Bar", noteaza Gandul. Desi se autodenumeste cel mai bogat om din Romania, are o datorie la statul roman de 20 de milioane de lei vechi. Miliardarul, cu o declaratie de avere de 3 miliarde de euro, a acumulat acest "debit" din pricina unei alte tranzactii dubioase. Un executor judecatoresc s-a chinuit cateva luni sa-l convinga pe Becali sa plateasca, insa miliardarul a refuzat. Asa s-a trecut la executarea silita a firmei  latifundiarului.

George Becali si-a publicat zilele trecute, la Biroul Electoral Central, declaratia de avere. Conform celor scrise de magnatul din Pipera intreaga sa avere este estimata la 3 miliarde de euro. In actul oficial sunt insirate terenurile, investitiile si imprumuturile acordate.

Gigi Becali
Sursa: EVZ.ro

 Sunt prinse, tot in declaratia de avere, si actiunile pe care Becali le are la diferite societati. In total sunt enumerate sase societati comerciale. Numai ca, din investigatiile ziarului Gandul, Becali mai apare actionar la o a saptea societate - Melody Bar SRL - pe care a "uitat" sa o insereze in declaratia sa. Melody Bar este un restaurant vestit in Bucuresti inca de dinainte de 1989. Fiindca e situat in centrul Capitalei, langa cinematograful Patria, Melody Bar a fost un prim fief al clanului Becali. Societatea care a apartinut fratilor Paunescu producea bani cu gramada. Dupa un timp, conform surselor din Politie, resaturantul a fost folosit pentru spalare de bani.

Actionarii "au uitat" sa depuna bilantul contabil

In prezent Melody bar apare la Registrul Comertului cu un actionariat de "elita": Victor Becali, George Becali, Victor Piturca si ...Nicu Gheara! Fiecare dintre cei patru detine 25 la suta din totalul actiunilor. Societatea insa nu mai are date de bilant din 2003. Atunci figura cu zero cifra de afaceri si un angajat. Pentru 2004 si pentru 2005 nu a fost depus bilantul contabil. Statutul srl-ului, in prezent, este in "lichidare" dar si de "instituire masuri asiguratorii" (adica sechestru). Conform lichidatorului societatii, societatea detinuta de Gigi Becali si compania a intrat in dizolvare de drept fiindca nu au fost depuse bilanturile contabile anuale. Lucru ciudat avand in vedere "trecerea" pe care o avea Melody Bar in Bucuresti. "disparitie" peste noapte a restaurantului lui Becali nu a creat nicio suspiciune.

Asa s-a ajuns la lichidarea acesteia. Lichidatorul sustine ca  - dupa ce a fost delegat de instanta - a notificati actionarii (Becali Victor, Becali George, Piturca Victor si Gheara Nicu) in vederea lichidarii. Aparusera deja creditorii - Directia de Impozite si Taxe Locale precum si Administratia Finantelor Publice. Cele doua institutii ale statului aveau de recuperat de la Melody Bar o suma infima raportata la "valoarea" celor patru actionari. Numai ca, surpriza, miliardarii nu au vrut sa plateasca! "Au dat-o cotita.

Au spus ca nu mai sunt ei. Gigi Becali nu a avut chiar nicio disponibilitate sa plateasca, s-a aratat chiar deranjat", spune avocatul Remus Borza, cel care se ocupa de lichidarea Melody Bar. Acesta sustine ca cei patru actionari i-au transmis ca nu mai sunt proprietari ai restaurantului insa nu au prezentat niciun document in acest sens. In aceste conditii s-a trecut la executarea silita, iar in aceasta saptamana se va pronunta falimentul societatii.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: