Yahoo va adauga noi optiuni programului Messenger

Data publicarii: 30-10-2007 | IT&C

Compania Yahoo Inc. a anuntat marti ca va adauga programului de mesaje instant, Yahoo Messenger, noi optiuni de vizionare a fisierelor video, transferuri de documente de dimensiuni mari si noi optiuni de limbi straine, transmite Reuters.

Aceasta miscare vine dupa ce principalii rivali, de la companii precum AOL, pana la programele de "social network" precum MySpace, isi consolideaza pozitia pe piata serviciilor de mesaje instant.

Yahoo Messenger 9.0 a fost lansat ca versiune test si a adaugat optiuni similare celor existente pe programele de tip "social networks" sau pe site-urile de media, incluzand spatiu mai mult pentru a posta o fotografie sau o alta imagine langa numele de contact, dar si posibilitatea de a face schimb de fisiere video sau imagini prin ecranul de mesaje.

Serviciul va adaga noi sase limbi straine, incluzand cele din Filipine, Indonezia, Thailanda, India sau Vietnam.

"Acest lucru va facilita conectarea cu prietenii. Am adaugat mai multe trasaturi personalizate si credem ca programele ce permit schimbul de fisiere vor fi de un real folos", a afirmat vicepresedintele Yahoo Messenger, Sabrina Ellis.

Yahoo este unul dintre cele mai mari servicii de mesaje instant si avea in septembrie aproximativ 27,7 milioane utilizatori, mai mult cu 19% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit informatiilor oferite de comScore. Rivalul AOL a raportat circa 30 milioane utilizatori.

Profitul net al Yahoo obtinut in al treilea trimestru al 2007 a fost mai mic decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, insa veniturile au intrecut cu mult asteptarile analistilor. Venitul brut a crescut cu 12%, pana la 1,77 miliarde dolari. Excluzand platile catre partenerii din sectorul publicitar, venitul a crescut cu 14%, informeaza Reuters. In ciuda acestui rezultat bun, Yahoo este confruntat cu o provocare mult mai mare, avand in vedere ca grupul rival, Google, inregistreaza un ritm de crestere de patru ori mai mare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: