Lucrarile la tronsonul Comarnic-Brasov al autostrazii Bucuresti-Brasov vor incepe in 2008

Data publicarii: 30-10-2007 | Auto

Directorul Companiei de Autostrazi, Mihai Grecu, a declarat, marti, ca alegerea firmei care va concesiona tronsonul Comernic-Brasov al autostrazii Bucuresti-Brasov se va face prin dialog competitiv, iar lucrarile vor incepe la mijlocul anului 2008.

"Suntem in curs de finalizare a documentatiei de precalificare, iar pentru alegerea concesionarului vom merge pe dialog competitiv, procedura care este utilizata atunci cand autoritatea nu stie exact ce vrea, cu atat mai mult cu cat nu s-a implementat in Romania un astfel de proiect", a declarat directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Mihai Grecu.

Procedura dialogul competitiv prevede ca autoritatea contractanta conduce un dialog cu orice operator economic care doreste sa isi depune candidatura, in vederea identificarii unor solutii in baza carora candidatii selectati elaboreaza oferta finala.

Directorul, CNADNR a precizat ca inceperea lucrarilor este estimata pentru jumatatea anuluii viitor. "In momentul in care se vor incepe lucrarile, traficul pe Valea Prahovei se va desfasura de zece ori mai greu decat pana acum" a completat directorul.

Autostrada Bucuresti- Brasov va fi impartita in cinci tronsoane, iar pentru executia lucrarilor se vor aloca, de la buget, aproximativ 1,6 miliarde de euro. La inceputul lunii iunie, reprezentantii CNADNR au anuntat ca pentru tronsoanele Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov contractele de concesionare vor fi incheiate pentru minimum 30 de ani si ar putea fi semnate peste aproximativ un an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: