O treime din firmele romanesti au ca profil comertul

Data publicarii: 02-11-2007 | Afaceri

Firmele cu activitati de comert au fost anul trecut cele mai numeroase si au avut cea mai mare pondere in totalul cifrei de afaceri, potrivit Institutului National de Statistica (INS). La sfarsitul anului trecut, sectorul industrie insuma 60.119 intreprinderi, respectiv 34,6% din totalul intreprinderilor active din domeniul economic (industrie, constructii, comert si servicii). Cea mai mare pondere a fost detinuta de intreprinderile active in domeniul comertului, respectiv 44,6%. De asemenea, cea mai mare pondere in ceea ce priveste cifra de afaceri a fost detinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert (40,2%), firmele din constructii detinand doar 7,1%.

In ceea ce priveste numarul de persoane ocupate, intreprinderile din industrie au avut cea mai mare pondere (42,2%), urmate de cele din servicii (25%).

Firme din comert au inregistrat cea mai mare valoare a cifrei de afaceri raportata la numarul de persoane ocupate. In sectorul servicii s-a inregistrat o valoare de aproximativ trei ori mai mica. 
 
Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: