Patrick Gelin: Cresterea costului creditelor va fi temperata de concurenta

Data publicarii: 03-11-2007 | Finante-Banci

Patrick Gelin, presedinte - director general la BRD - Groupe Societe Generale a declarat ca decizia Bancii Nationale a Romaniei de majorare a dobanzii cheie nu a fost o surpriza. El considera ca majorarea de dobanda nu se va simti intr-o masure foarte mare in costul creditelor datorita competitiei de pe piata.

"Nu cred ca a fost o surpriza. va afecta putin creditele, insa va fi simtita in mai mare masura pe partea de depozite. Va trebui sa platim clientilor dobanzi mai mari ca inainte", a declarat acesta.

Presedintel BRD Societe Generale considera ca majorarea de dobanda nu se va revedea in totalitate in costul creditelor datorita competitiei puternice din sectorul bancar. El este de parere ca Banca Centrala isi va atinge totusi scopul de descurajare a consumului.

"Rata de crestere a consumului scade comparativ cu anul trecut. Poztia Bancii Centrale este justificata, insa exista inca multe nevoi nesatisfacute si din acest motiv consumul va continua sa creasca, dar intr-un ritm mai redus ca anul trecut. Deja s-a creat o tendinta de diminuare a ratei de crestere a consumului", a mai subliniat Patrick Gelin.

Banca Nationala a Romaniei a majorat miercuri dobanda de politica monetara de cu 0,5 puncte procentuale pana la 7,5 la suta.

The Money Channel