Presedintele Raiffeisen Bank este dezamagit de BNR

Data publicarii: 07-11-2007 | Finante-Banci

Presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, este nemultumit de lipsa de comunicare dintre Banca Centrala si bancile comerciale, potrivit Nine o'Clock. Acesta considera nefondate remarcile guvernatorului Mugur Isarescu referitoare la vina pe care o au bancile in cresterea deficitului de cont curent.

"Meritam o discutie cu Banca Centrala referitoare la sistemul bancar. BNR ar trebui sa initieze o dicutie cu bancile comerciale cu privire la problema creditelor. Nu cred ca suntem vinovati de cresterea deficitului de cont curent al Romaniei. Noi, bancile, dam credite in pricipal pentru a finanta mijloacele de productie si pentru a ajuta exporturile. Ce ar trebui s afacem ca sa limitam creditele, sa ignoram cerintele clientilor?", a declarat Steven van Groningen.

Van Groningen a criticat Bnaca Centrala pentru ca refuza dialogul cu bancile. "Nu-mi amintesc vreo intalnire recenta a guvernatorului Mugur Isarescu cu noi, bancile. De mai bine de un an, nu au avut loc intalniri cu presedintii bancilor, astfel ca ne este foarte greu sa spunem a cui este vina", a subliniat van Groningen.

Redactia BankNews.ro