Primele benzinarii pe autostrada Soarelui vor fi construite din 2008

Data publicarii: 07-11-2007 | Economie

Ministerul Transporturilor va initia procedurile pentru concesionarea utilitatilor pe autostrazile Soarelui si Bucuresti-Pitesti, astfel incat din 2008 vor fi construite primele benzinarii, a declarat, miercuri, directorul de intretinere a drumurilor nationale, Florin Dascalu.

"Concesionarea utilitatilor pentru autostrada Soarelui revine Ministerului Transporturilor. Pana acum aceasta nu s-a putut realiza, dar in acest moment, firma Atkins lucreaza la elaborarea caietelor de sarcini pentru concesionare, iar din 2008 vor fi construite primele benzinarii", a explicat directorul de intretinere a drumurilor nationale din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Florin Dascalu.

La randul dau, directorul CNADNR, Mihai Grecu, a precizat ca Atkins va realiza caitele de sarcini si pentru concesionarea utilitatilor pentru autostrada Bucuresti-Pitesti.

Conform autoritatilor, autostrada Bucuresti - Constanta va fi finalizata, cel mai probabil, in vara anului 2009, urmand ca in martie 2008 sa fie ales contructorul care va realiza ultimul troson, respectiv Cernavoda-Constanta.

NewsIn