BankNews.ro: Sinteza ultimelor 7 zile (17 iunie - 23 iunie 2006)

Data publicarii: 24-06-2006
Finalizarea privatizarii BCR a fost amanata. Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, decalarea datei de finalizare a tranzactiei pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) pana la 21 septembrie 2006. Conform contractului semnat intre AVAS si Erste Bank data limita de finalizare era miercuri, 21 iunie. Cea mai mare parte a conditiilor de pre-finalizare prevazute in contract au fost deja indeplinite, cu exceptia a doua dintre ele care necesita o perioada mai lunga de timp pentru a fi realizate.

Banca italiana C.R. Firenze a achizitionat pachetul majoritar al bancii Daewoo Romania si se va extinde in continuare in Romania.

Cel mai important grup german de asigurari, Allianz, a anuntat ca intentioneaza sa renunte la aproape 7.500 de angajati, ca parte a unui plan amplu de restructurare, implementat cu scopul de a majora profitul companiei.

Bancile se intrec in sucursale noi

ING Bank Romania a deschis ieri la Deva o sucursala bancara pentru companii, care functioneaza alaturi de zona Self Bank, de servicii bancare pentru persoane fizice.

BCR inaugureaza vineri  a 70-a unitate in Municipiul Bucuresti - Agentia “Piata Iancului". Astfel, reteaua bancii are, in prezent, 419 sucursale si agentii la nivelul intregii tari.

Romexterra Bank si-a majorat recent capitalul social la 134,4 milioane de lei. Fondurile de 14,4 milioane de lei rezultate din aceasta majorare vor fi utilizate pentru a finanta proiectele de dezvoltare, cum ar fi extinderea retelei de la 42 la 60 de unitati.

In luna iunie, Piraeus Bank deschide 10 sucursale in Bucuresti si in tara. In urma acestei actiuni, reteaua bancii se va extinde intr-o singura luna cu o treime, ajungand la 40 de unitati.

Produse bancare pe banda rulanta

UniCredit a adaugat in portofoliul de carduri un nou produs – UniCredit Visa Business Electron, primul emis de banca sub logo Visa. Este vorba despre un card de debit in lei, cu utilizare locala si internationala, destinat companiilor si persoanelor fizice.

De la inceputul acestei saptamani, BCR a pus in circulatie cel de-al patrulea sau card de credit co-branded cu mari lanturi de magazine. Produsul are utilizare internationala, fiind emis sub licenta MasterCard in parteneriat cu Media Galaxi. Tot BCR se lauda ca a emis peste 10.000 de carduri destinate studentilor. Tot un card co-branded a lansat si BRD Finance impreuna cu reteaua de magazine Daniel Expert.

Raiffeisen Bank profita de Campionatul Mondial de Fotbal care se afla in desfasurare si lanseaza cardul de credit dedicat acestui eveniment sportiv. Tot in categoria “lansari de carduri” se incadreaza si Piraeus Bank care isi imbunatateste oferta cu un nou card de credit.

De tineri se ocupa Libra Bank care a lansat la apa pet imp de vara Junior Banking League, un stagiu de pregatire pentru cei care vor sa devina bancheri.

Banca Transilvania aduce pe piata abonamentul bancar, destinat imm-urilor, iar Finansbank a lansat SuportFinans, credit special pentru sectorul IMM.

Vesti bune

Potrivit unui amendament la proiectul de lege pentru modificarea Codului Fiscal, aprobat de plenul Senatului, companiile romanesti vor beneficia de scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit. Modificarea a fost adoptata cu 48 de voturi pentru, 22 impotriva si doua abtineri.

Tot Senatul a aprobat o propunere legislativa care prevede desfiintarea magazinelor duty-free din punctele terestre de trecere a frontierei si reinfiintarea lor in aeroporturile internationale.

Grupul belgian KBC sustine ca intrarea pe piata din Romania reprezinta o necesitate pentru extinderea operatiunilor desfasurate atat in Europa Centrala cat si in cea de Est, a declarat seful departamentului de comunicare al institutiei de credit, Viviane Huybrecht.

Cairo Aman Bank (CAB) a anuntat ca a implementat tehnologia BankWorld ITM (Inteligent Teller Machine) care permite bancilor sa extinda serviciile la ATM tinand cont de profilul clientului. CAB utilizeaza aceasta tehnologie pentru a oferi clientilor serviciul de prescoring la creditele de nevoi personale. Cei care se califica pot sa-si aleaga suma de care au nevoie precum si perioada de acordare. Odata ce creditul a fost acceptat de catre client, acesta poate sa retraga imediat numerar in contul creditului de la automatul bancar.

Ana Maria Megan


Pentru a primi pe email sinteza saptamanii financiar-bancare realizata de BankNews.ro te rugam sa te abonezi la Banknews.ro Newsletter.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: