Cum se fura banii de pe card cu ATM-uri false

Data publicarii: 15-11-2007 | Finante-Banci

Peste 4 milioane de euro au disparut, numai de la inceputul anului, din conturile unor posesori de carduri. Cel mai mult in Bucuresti, mai bine de o jumatate de milion de euro. Banii li s-au evaporat oamenilor de pe carduri, pana la ultimul leu, dupa ce au folosit unele bancomate. ATM-urile erau falsificate si astfel toate informatiile de carduri au ajuns la infractori. Politistii spun ca hotia poate fi evitata.

Este vorba de o tastatura care se aplica la un ATM pentru a fura codul PIN. Tasta 5 trebuie sa fie prevazuta pentru nevazatori cu un punct care se simte la mana, insa in acest caz bulina pentru nevazatori falsa este desenata. La fel de grav e si daca carcasa aparatului se misca. Sunt doar cateva dintre amanuntele pe care trebuie sa le stiti cand scoateti bani de la un bancomat. Altfel riscati sa va fie clonat cardul.


Sursa: Antena 3

Pagubitii isi recupereaza banii doar daca au fost victimele unei retele de infractori. Si asta stabilesc politistii de la crima organizata. Dar si ei au mult de tras pentru ca unele ATM-uri nu au camere de filmat, altele au sistemul video de proasta calitate sau il filmeaza pe client sau pe infractor de la brau in jos. Chiar si asa peste 500 de falsificatori de carduri au fost prinsi anul acesta.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: