Patriciu isi face universitate de politica, economie si arte

Data publicarii: 16-11-2007 | Afaceri

Omul de afaceri Dinu Patriciu vrea sa-si deschida o universitate care sa formeze economisti, specialisti in stiintele sociale si politice, dar si in arte frumoase, noteaza Cotidianul. "In trei-patru ani voi deschide o universitate cu trei departamente, iar pina atunci trebuie gasit un partener strain, de preferat o universitate americana, care va fi ca model", a anuntat Dinu Patriciu. Acesta crede ca "o universitate este o afacere, insa invatamintul privat din Romania este extrem de precar". Fundatia "Dinu Patriciu" va investi 70-75 de milioane de dolari pentru construirea universitatii, banii fiind alocati din fondul fundatiei, de aproximativ 100 de milioane de dolari.

"Banii din fond sint plasati in plasamente financiare pe termen lung, pentru a aduce randamente medii de 10%", a declarat Dinu Patriciu. Acesta a precizat ca taxele vor fi mari, dar ca va acorda si burse. "Cei bogati vor plati pentru cei saraci. Va fi o haiducie", precizeaza omul de afaceri, care spera ca acest exemplu sa le foloseasca si altor oameni care au mijloace sa faca la fel ca el. "Aceasta idee, de a ajuta tinerii fara posibilitati, ar putea fi preluata de oameni adevarati, nu de maimute care se bat cu pumnul in piept si arunca cu fisicul de bani", spune presedintele Rompetrol.

Pina la infiintarea universitatii, fundatia lui Dinu Patriciu vrea sa investeasca peste 5 milioane de dolari in doua programe de burse. "Inventeaza-ti viitorul!" este destinat sustinerii financiare si dezvoltarii performantelor scolare ale tinerilor liceeni si studenti ce provin din familii cu resurse financiare modeste. Astfel, Fundatia "Dinu Patriciu" va acorda, incepind cu 2008-2009, 5.000 de burse in valoare de 200 de lei pe luna pentru elevii de liceu si 500 de burse in valoare de 300 de lei pe luna pentru studenti. "Elevii trebuie sa aiba o medie a ultimului an de studii cel putin egala cu 8 si o situatie sociala modesta, respectiv sa provina din familii cu un venit pe membru de familie in ultimele trei luni mai mic de 400 de lei pe luna", explica Tincuta Baltag, directoarea fundatiei.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: