Securitas a intrat oficial pe piata serviciilor de securitate din Romania

Data publicarii: 16-11-2007 | Afaceri

Liderul mondial in servicii de securitate Securitas AB si-a lansat oficial operatiunile in Romania, prin intermediul companiei sale locale Securitas Security Services si are drept tinta prima pozitie pe piata romaneasca de profil, intr-un interval de maxim trei ani, potrivit companiei.

"Intrarea Securitas pe piata romaneasca marcheaza practic inceputul unei noi etape de dezvoltare a serviciilor de securitate la noi in tara. Securitas ridica standardele din toate punctele de vedere - infrastructura, pregatirea personalului, know-how etc., ceea ce va determina ca unele companii din domeniu sa faca eforturi mai ample de a se dezvolta, iar altele sa se "coaguleze" prin diferite join- ventures sau achizitii. Cred ca in primii trei ani putem castiga pozitia de lider pe aceasta piata", a declarat country managerul Securitas Romania, Adrian Moisescu.

Securitas Security Services (Securitas Romania) a fost infiintata in urma achizitionarii de catre Securitas AB a unui pachet de 55% din actiunile companiei romanesti CPI Security Group, unul dintre primii trei jucatori de pe piata romaneasca a servicilor de securitate, toti cu cote de piata intre 6 si 7%. Compania are sediul central in Bucuresti, 11 filiale locale si peste 2.000 de angajati, iar vanzarile pentru anul in curs sunt estimate la aproximativ 9,5 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, piata globala a serviciilor de securitate creste intr-un ritm de 6-8% pe an, datorita nevoilor din ce in ce mai complexe ale societatii, precum si valorilor din ce in ce mai mari ale unor potentiale pagube in lipsa unor astfel de servicii corespunzatoare. SUA si Europa detin aproximativ 75% din piata globala a serviciilor de securitate, cu 124 miliarde de dolari.

Securitas AB este lider mondial in servicii de securitate si are sediul central in Suedia, la Stockholm. Cu 215.000 de angajati, Securitas AB opereaza in peste 30 de tari, in principal din Europa si America de Nord, unde detine 2.000 de sucursale locale. Compania este structurata pe doua divizii principale: Divizia de Paza si Protectie, care inglobeaza 195.000 de angajati, realizand o cifra de afaceri de peste 49 miliarde coroane suedeze (5,2 miliarde euro) in 2006 si, respectiv, Divizia de Transport de Valori, cu 20.000 de angajati si vanzari de 11,47 miliarde coroane suedeze (1,23 miliarde euro).

Divizia de Paza si Protectie detine la nivel mondial o cota de piata de 12%, cu 16% in America de Nord si 18% in Europa. Cota de piata a Diviziei de Transport de Valori este de 19%, atat in SUA, cat si in Europa. Principalele servicii furnizate de Securitas sunt Paza Specializata pe diferite sectoare de activitate, Monitorizare, Servicii de Interventie, Consultanta si Investigatii si, respectiv, Transport de Valori.

NewsIn