Programul flexibil, metoda de atragere a personalului

Data publicarii: 16-11-2007 | HR/Cariere

Aproximativ 90% dintre angajati considera programul flexibil ca fiind un criteriu important atunci cand isi aleg un job, potrivit unui studiu realizat de Monster, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare a fortei de munca din lume.

Angajatorii ar trebui sa-si imbunatateasca brandul de angajare, creand si promovand o atmosfera de lucru flexibila. In schimb, insa, 58% dintre angajati sunt de parere ca angajatorii incurajeaza munca peste program. Specialistii HR sunt mai optimisti - mai mult de jumatate dintre ei considera raportul dintre munca si viata personala ca fiind o initiativa importanta in cadrul companiilor pentru care lucreaza.

De asemenea, 56% dintre specialistii HR cred ca raportul munca/viata personala se va imbunatati in viitorul apropiat, iar 44% dintre acestia sunt de parere ca programele flexibile se vor imbunatati simtitor in urmatorii cinci ani.

Potrivit unui raport despre timpul de lucru in tarile UE, realizat de Fundatia Europeana pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca (Eurofound), angajatii din Romania petrec cel mai mult timp la serviciu, alaturi de cei din Estonia, Letonia, Ungaria si Polonia, cu o medie de 1.840 de ore pe an.

Lucratorii din UE au in medie 33,7 zile libere pe an, iar Suedia conduce in topul tarilor cu cele mai multe zile libere - 42, urmata de Germania (40 de zile), Italia (39 de zile), Luxemburg si Danemarca (38 de zile).

In 2006, numarul mediu de ore muncite pe saptamana, pentru salariatii cu norma intreaga, a variat de la 42,1 ore, in Letonia, la 37,6 ore, in Franta.

Tendinta

Angajatorii trebuie sa-si imbunatateasca brandul de angajare, creand si promovand o atmosfera de lucru flexibila. In schimb, 58% dintre angajati sunt de parere ca angajatorii incurajeaza munca peste program.

Standard.ro