Cele mai luxoase hoteluri europene

Data publicarii: 19-11-2007 | Turism

Italia sta cel mai bine la capitolul hoteluri de lux, scrie Forbes. Redactorii prestigioasei reviste au alcatuit un top al celor mai bune hoteluri din Europa, iar italienii au reusit sa fure prima pozitie cu ajutorul lui Alain Ducasse Group care se ocupa de cel mai extravagant meniu, cel al hotelului L'Andana.

Europa a ajuns la cel mai inalt stadiu de dezvoltare in sectorul hotelier. Numai in Paris am putea gasi 10 locatii de lux, spun cei de la Forbes, iar Rusia detine 15 hoteluri pentru cei mai excentrici turisti, dintre care 10 se afla in Moscova. Ritz-Carlton tocmai a inaugurat una din cele scumpe astfel de proprietati, unde pretul unei camere porneste de la 1.000 de dolari pe noapte, iar apartamentul prezidential ajunge la 16. 000 de dolari. Cu toate ca nu a reusit inca sa intre in topul Forbes, si Praga se lauda cu hoteluri de lux ca Four Seasons, Rocco Forte sau Mandarin Oriental. In ciuda pretului ridicat, hotelurile sunt pline de turisi, iar dovada sta dezvoltarea continua in domeniu. Singapore, China si Malaysia aduc cei mai multi clienti.

L'Andana, cu cea mai buna mancare asigurata de Alain Ducasse, este pe primul loc in preferintele Forbes. Hotelul din Maremma se lauda cu ulei de masline si vin produs chiar pe proprietatea L'Andana, iar tratamentele spa se bazeaza pe cele mai scumpe produse si tehnici.

Locul doi este ocupat tot de Italia, cu hotelul La Scalinatella din Capri, care detine cele mai frumoase terase private. Numele se traduce prin "mica scara" si se refera chiar la modul in care este construita cladirea. Drumurile serpuitoare duc catre terase cu vedere la Marea Mediterana si la stancile cunoscute ca Faraglioni.

Ritz din Paris nu putea fi ignorat de topul Forbes, cu cele mai luxoase toalete. Coco Chanel chiar a locuit aici, iar hotelul este recunoscut pentru decoruri, arhitectura in stil roman a bailor, serviciul impecabil si legendarul bar Hemingway, unde s-a nascut celebrul cocktail Sidecar.

Franta merge si pe locul al patrulea cu hotelul La Colombe D'Or din St. Paul De Vence, unde se gasesc cele mai multe opere de arta. Matisse, Picasso, Braque, Calder sau Leger sunt doar cativa dintre artistii care au expuse operele in paradisul rustic din Provence. Imaginea pe care si-a format-o hotelul de-a lungul timpului este intretinuta si de vederea oferita de terasa restaurantului unde localnicii vin pentru sosul Aioli.

Nici lantul Four Seansons nu putea fi ignorat, iar Gresham Palace din Budapesta reuseste sa adune laude peste laude prin pozitionarea excelenta din centrul Budapestei. Situat in jumatatea Pesta a capitalei Ungariei, hotelul se afla exact langa Podul cu lanturi si la cateva minute de bulevardul pentru shopping, Vacci. Fatada istorica si detaliile Art Nouveau ascund de fapt cele mai moderne imbunatatiri.

6. Milestone, Londra - Cel mai bun serviciu

7. Glin Castle, County Limerick, Irlanda - Cele mai frumoase gradini

8. Hotel Kamp, Helsinki

9. Hotel de Russie, Roma

10. The Balmoral, Edinburgh

The Money Channel

Ultimele stiri pe BankNews.ro: