Lucrarile la tronsonul Comarnic-Brasov vor fi incepute in 2008

Data publicarii: 22-11-2007 | Economie

Lucrarile la tronsonul Comarnic-Brasov al autortrazii Bucuresti-Brasov vor fi incepute in toamna anului viitor, licitatia pentru selectia firmei de constructii urmand sa se finalizeze pana pe 1 iunie 2008, a declarat, miercuri, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

"Deja am stabilit care este consultantul pentru tronsonul Comarnic-Brasov asfel incat putem organiza licitatia pentru alegerea firmei care va executa lucrarea in 2008. Estimam ca pana pe 1 iunie 2008 vom semna contractul cu firma de constructii astfel incat in toamna anului viitor sa inceapa lucrarile", a afirmat ministrul transporturilor.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat la inceputul lunii noiembrie ca firmele interesate de concesionarea tronsonului Comarnic-Brasov al autostrazii Bucuresti-Brasov pot depune ofertele de participare la dialogul competitiv pana pe 24 decembrie. Procedura dialogului competitiv prevede ca autoritatea contractanta conduce un dialog cu orice operator economic care doreste sa isi depuna candidatura, in vederea identificarii unor solutii in baza carora candidatii selectati elaboreaza oferta finala.

Autostrada Bucuresti- Brasov va fi impartita in cinci tronsoane, iar pentru executia lucrarilor se vor aloca, de la buget, aproximativ 1,6 miliarde de euro. La inceputul lunii iunie, reprezentantii CNADNR au anuntat ca pentru tronsoanele Comarnic-Predeal si Predeal-Brasov contractele de concesionare vor fi incheiate pentru minimum 30 de ani si ar putea fi semnate peste aproximativ un an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: