GarantiBank Romania vrea o cota de 10% din piata cardurilor

Data publicarii: 23-11-2007 | Finante-Banci

GarantiBank vrea 10% din piata cardurilor din Romania in urmatorii ani, dupa ce estimeaza ca in 2011 va ajunge la 500.000 de carduri Bonus, 27.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) si 347 bancomate (ATM) a declarat joi, directorul de carduri din cadrul bancii, Ion Matei.

El a adaugat ca se asteapta ca, tot pana in 2011, numarul de sucursale Garanti in Romania sa creasca la 150, iar cel al angajatilor la 1.800 de persoane.

"In urmatoarele 12 luni, vrem sa ajungem la 130.000 de carduri de credit", a precizat Matei, dupa ce GarantiBank a lansat, joi, Bonus Card - primul card de credit multi-brand cu cip de pe piata romaneasca. Reprezentantul GarantiBank a adaugat ca banca a inceput sa dezvolte si produse si servicii pentru persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii (IMM), dupa ce a analizat potentialul de crestere a pietei romanesti.

"In prezent, in Romania, platile cash acopera 90,5% din tranzactii si numai 9,5% sunt efectuate cu cardul", a adaugat directorul de carduri al GarantiBank. Matei a mai spus ca exista suficient spatiu pentru dezvoltarea segmentului de plati electronice.

Pentru Bonus Card, banca percepe o dobanda anuala cuprinsa intre 22,5 si 27%, iar pentru o perioada cuprinsa intre 2 si 12 luni, posesorii Bonus Card pot efectua cumparaturi in rate fara dobanda si fara comision. Directorul de carduri a mentionat ca detinatorii cardului vor putea alege singuri numarul convenabil de rate.

"Bonus Card ofera un bonus de 0,5% din valoarea cheltuita in cele peste 25 de milioane de magazine din intreaga lume, iar pentru cumparaturile facute cu partenerii comerciali din Romania, bonusul e cuprins intre 1 si 2% pentru fiecare tranzactie efectuata. Cu bonusurile colectate, detinatorii cardului pot cumpara gratuit in reteaua de parteneri din Romania", a explicat Matei si a adaugat ca perioada de gratie a cardului este de 46 de zile.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam. Aceasta este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a treia banca privata din Turcia, avand active de peste 36 miliarde dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: