9 romani sunt miliardari in dolari

Data publicarii: 23-11-2007 | Afaceri

Anul trecut avea doar doi. "Top 300 cei mai bogati romani" vine saptamana viitoare cu o noua ierarhie pe 2007. Romania are noua miliardari in dolari, care vor fi prezentati in premiera in "Top 300 cei mai bogati romani", supliment realizat de revista "Capital". Clasamentul pe 2007, aflat la a sasea editie, va fi lansat pe 27 noiembrie.

Anul acesta, pragul de intrare in top a fost ridicat la 12-13 milioane de dolari, fata de 10 milioane - limita inferioara stabilita pentru 2006. Au fost inregistrate 15 noi intrari in clasament si alte 5 reveniri.

Calculele pentru evaluarea averilor au fost efectuate pe baza datelor de bilant inregistrate in 2006, insa s-a tinut cont si de evolutia afacerilor respective de-a lungul acestui an, de tranzactiile efectuate in 2007.

Bani din imobiliare

Cele mai mari averi s-au conturat si in acest an in domeniul imobiliar, semn ca, in continuare, randamentele sunt foarte mari atunci cand vine vorba despre investitii in case, terenuri si cladiri. Riscurile ca aceste averi sa fie supraevaluate sunt insa destul de mari, avertizeaza specialistii.

"Tinand cont ca multi dintre cei prezenti in top au investitii imobiliare, trebuie sa luam in calcul faptul ca pe aceasta piata preturile sunt mentinute in mod fals si cresc artificial. Prin urmare si multe dintre aceste averi sunt umflate. Ar trebui sa mai asteptam cativa ani, ca preturile sa se aseze si pe piata imobiliara din Romania, asa cum este in tarile din Occident, si atunci vom putea evalua in mod corect averile", spune directorul Institutului de Prognoza Economica Lucian Liviu Albu. Acesta mai explica explozia averilor si prin aprecierea, din 2006, a monedei nationale.
 
Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: