CEC implineste 143 de ani de activitate

Data publicarii: 23-11-2007 | Finante-Banci

Pe 24 noiembrie, CEC aniverseaza 143 de ani de la infiintare, documentul care parafa aparitia bancii fiind semnat in 1864 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

De-a lungul vremii, CEC a beneficiat de sprijinul unor personalitati de seama apartinand elitei politice si economice romanesti, atat in calitate de ministri ai Finantelor, de presedinti sau membri ai Consiliului de Administratie, cat si in cea de directori generali ai bancii. Astfel, institutia s-a bucurat de sustinerea permanenta a Ministerului Finantelor condus de personalitati ca Ion Strat, Petre Mavrogheni, Dimitrie A. Sturdza, Ion C. Bratianu, Menelas Ghermani, George C. Cantacuzino-Rafoveanu.

Printre personalitatile vremii care au facut parte din Comisia de Priveghere (cum se numea atunci) si din Consiliul de Administratie intalnim prim-ministri, sefi de partide, senatori, deputati, mari avocati sau oameni de afaceri, cu mari responsabilitati in stat si in societatea romaneasca, precum Ion Ghica (primul presedinte al CEC), Victor Slavescu (presedinte intre 1942-1947), Alexandru Tomoroveanu (director general intre 1941-1948), dar si Costache Balcescu, col. Nicolae Bibescu, Dumitru Bratianu, Dimitrie Cariagdi, Nicolae I. Lahovari, Alexandru Orascu, Alexandru B. Stirbei, Achile Zerlendi, Gheorghe Chitu, Ion I. Heliade Radulescu, Ion Poenaru-Bordea, Vasile A. Urechia, Ioan Vilacrosse.

Redactia BankNews.ro