Secretul deconectarii la munca: 10 pauze mici
Data publicarii: 28-11-2007 | DiverseCand nu va mai puteti concentra la serviciu din cauza stresului, luati pauze care va restabilesc calmul si faceti lucruri care va plac, noteaza Evenimentul Zilei. Asa cum inima cedeaza atunci cand o artera se blocheaza cu un cheag de sange, tot asa organismul poate fi doborat din cauza stresului. Primele semne ca nu sunteti pe drumul cel bun: nu va mai puteti concentra, sunteti irascibili, ganditi cu incetinitorul, explica expertii citati de site-ul health.com. Cand sunteti in astfel de situatii, specialistii va sfatuiesc sa va opriti din treaba si sa va deconectati macar zece minute. Altfel, riscati asa numitul "atac de stres".
Metoda 1
Ascultati o melodie care va place. Daca nu impartiti biroul cu nimeni puteti ingana cateva cantece. Felul acesta de a va exterioriza va ajuta sa va calmati mai usor.
Metoda doi
Rasfoiti printre fotografiile preferate cu rude apropiate sau cu prieteni pe care le-ati salvat in computerul de la serviciu.
Metoda 3
Daca aveti la indemana, folositi cateva picaturi de ulei de lavanda pentru incheieturi. Se spune ca au efect calmant.
Metoda 4
Rememorati ultimul moment in care v-ati distrat la maximum cu prietenii vostri. Daca in ultima vreme nu prea ati avut parte de viata sociala si nu va vine in minte o astfel de clipa, rasfoiti un site cu bancuri.
Metoda 5
In cazul in care nu ati apucat sa va vedeti cu cel mai bun prieten in ultima luna, sunati-l sau trimiteti-i un e-mail. Va vei simti "reconectati" si asta o sa va calmeze pe moment.
Muzica si imagini relaxante
Metoda 6
Ridicati-va de la birou si faceti cateva intinderi. Daca nu doriti sa faceti asta de fata cu ceilalti colegi, puteti merge la baie sau intr-o sala de sedinte.
Metoda 7
Exprimati-va emotiile negative prin care treceti. Puteti sa le treceti intr-un carnetel sau direct pe computer. Eventual, puteti sa desenati.
Metoda 8
Chiar daca nu este indicat sa dormiti la serviciu, uneori un pui de somn nu strica. Puneti capul pe masa pentru cateva momente. Specialistii spun ca astfel de momente pot creste gradul de concentrare, productivitatea, puterea de reactie. In schimb, suprasolicitarea si refuzul de a lua pauze cresc riscul de atac de cord si moarte subita.
Metoda 9
Mutati-va gandurile! O metoda ca sa faceti asta este sa rezolvati un Sudoku ori sa va jucati Solitaire. Chiar daca pare pierdere de vreme, astfel de metode va ajuta sa va deconectati si sa fiti productivi dupa aceea.
Metoda 10
Preparati-va o portie de ceai. Specialistii spun ca are efecte calmante si ca puteti alege orice fel de ceai: negru, verde, de fructe de padure ori de tei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI