Secretul deconectarii la munca: 10 pauze mici

Data publicarii: Astazi, 28-11-2007 | Diverse

Cand nu va mai puteti concentra la serviciu din cauza stresului, luati pauze care va restabilesc calmul si faceti lucruri care va plac, noteaza Evenimentul Zilei. Asa cum inima cedeaza atunci cand o artera se blocheaza cu un cheag de sange, tot asa organismul poate fi doborat din cauza stresului. Primele semne ca nu sunteti pe drumul cel bun: nu va mai puteti concentra, sunteti irascibili, ganditi cu incetinitorul, explica expertii citati de site-ul health.com. Cand sunteti in astfel de situatii, specialistii va sfatuiesc sa va opriti din treaba si sa va deconectati macar zece minute. Altfel, riscati asa numitul "atac de stres".

Metoda 1

Ascultati o melodie care va place. Daca nu impartiti biroul cu nimeni puteti ingana cateva cantece. Felul acesta de a va exterioriza va ajuta sa va calmati mai usor.

Metoda doi

Rasfoiti printre fotografiile preferate cu rude apropiate sau cu prieteni pe care le-ati salvat in computerul de la serviciu.

Metoda 3

Daca aveti la indemana, folositi cateva picaturi de ulei de lavanda pentru incheieturi. Se spune ca au efect calmant.

Metoda 4

Rememorati ultimul moment in care v-ati distrat la maximum cu prietenii vostri. Daca in ultima vreme nu prea ati avut parte de viata sociala si nu va vine in minte o astfel de clipa, rasfoiti un site cu bancuri.

Metoda 5

In cazul in care nu ati apucat sa va vedeti cu cel mai bun prieten in ultima luna, sunati-l sau trimiteti-i un e-mail. Va vei simti "reconectati" si asta o sa va calmeze pe moment.


Muzica si imagini relaxante

Metoda 6

Ridicati-va de la birou si faceti cateva intinderi. Daca nu doriti sa faceti asta de fata cu ceilalti colegi, puteti merge la baie sau intr-o sala de sedinte.

Metoda 7

Exprimati-va emotiile negative prin care treceti. Puteti sa le treceti intr-un carnetel sau direct pe computer. Eventual, puteti sa desenati.

Metoda 8

Chiar daca nu este indicat sa dormiti la serviciu, uneori un pui de somn nu strica. Puneti capul pe masa pentru cateva momente. Specialistii spun ca astfel de momente pot creste gradul de concentrare, productivitatea, puterea de reactie. In schimb, suprasolicitarea si refuzul de a lua pauze cresc riscul de atac de cord si moarte subita.

Metoda 9

Mutati-va gandurile! O metoda ca sa faceti asta este sa rezolvati un Sudoku ori sa va jucati Solitaire. Chiar daca pare pierdere de vreme, astfel de metode va ajuta sa va deconectati si sa fiti productivi dupa aceea.

Metoda 10

Preparati-va o portie de ceai. Specialistii spun ca are efecte calmante si ca puteti alege orice fel de ceai: negru, verde, de fructe de padure ori de tei.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: