Secretul deconectarii la munca: 10 pauze mici
Data publicarii: 28-11-2007 | DiverseCand nu va mai puteti concentra la serviciu din cauza stresului, luati pauze care va restabilesc calmul si faceti lucruri care va plac, noteaza Evenimentul Zilei. Asa cum inima cedeaza atunci cand o artera se blocheaza cu un cheag de sange, tot asa organismul poate fi doborat din cauza stresului. Primele semne ca nu sunteti pe drumul cel bun: nu va mai puteti concentra, sunteti irascibili, ganditi cu incetinitorul, explica expertii citati de site-ul health.com. Cand sunteti in astfel de situatii, specialistii va sfatuiesc sa va opriti din treaba si sa va deconectati macar zece minute. Altfel, riscati asa numitul "atac de stres".
Metoda 1
Ascultati o melodie care va place. Daca nu impartiti biroul cu nimeni puteti ingana cateva cantece. Felul acesta de a va exterioriza va ajuta sa va calmati mai usor.
Metoda doi
Rasfoiti printre fotografiile preferate cu rude apropiate sau cu prieteni pe care le-ati salvat in computerul de la serviciu.
Metoda 3
Daca aveti la indemana, folositi cateva picaturi de ulei de lavanda pentru incheieturi. Se spune ca au efect calmant.
Metoda 4
Rememorati ultimul moment in care v-ati distrat la maximum cu prietenii vostri. Daca in ultima vreme nu prea ati avut parte de viata sociala si nu va vine in minte o astfel de clipa, rasfoiti un site cu bancuri.
Metoda 5
In cazul in care nu ati apucat sa va vedeti cu cel mai bun prieten in ultima luna, sunati-l sau trimiteti-i un e-mail. Va vei simti "reconectati" si asta o sa va calmeze pe moment.
Muzica si imagini relaxante
Metoda 6
Ridicati-va de la birou si faceti cateva intinderi. Daca nu doriti sa faceti asta de fata cu ceilalti colegi, puteti merge la baie sau intr-o sala de sedinte.
Metoda 7
Exprimati-va emotiile negative prin care treceti. Puteti sa le treceti intr-un carnetel sau direct pe computer. Eventual, puteti sa desenati.
Metoda 8
Chiar daca nu este indicat sa dormiti la serviciu, uneori un pui de somn nu strica. Puneti capul pe masa pentru cateva momente. Specialistii spun ca astfel de momente pot creste gradul de concentrare, productivitatea, puterea de reactie. In schimb, suprasolicitarea si refuzul de a lua pauze cresc riscul de atac de cord si moarte subita.
Metoda 9
Mutati-va gandurile! O metoda ca sa faceti asta este sa rezolvati un Sudoku ori sa va jucati Solitaire. Chiar daca pare pierdere de vreme, astfel de metode va ajuta sa va deconectati si sa fiti productivi dupa aceea.
Metoda 10
Preparati-va o portie de ceai. Specialistii spun ca are efecte calmante si ca puteti alege orice fel de ceai: negru, verde, de fructe de padure ori de tei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Birourile viitorului: colaborare, energie și atragerea talentelor, cu un grad de ocupare ideal intre 50% și 85%
- Schneider Electric a încheiat primul trimestru cu realizări importante în materie de sustenabilitate
- Leul se prăbușește pentru a treia zi consecutiv: Euro atinge un nou maxim istoric de 5.1222 lei.
- Opinie Deloitte: Reglementarile se schimba, provocarile de business raman. Sustenabilitatea, dincolo de obligatiile de raportare, ca solutie de crestere pe termen lung
- Sales Partner, startup de digitalizare a operațiunilor dealerilor auto, vizează o finanțare de un milion de euro pentru extindere în Europa și dezvoltarea tehnologiei
- Studiu EY: Creșterea cererii de energie din partea companiilor creează noi provocări, dar și o mare oportunitate pentru furnizori
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini