Piata romaneasca de PC-uri a crescut cu 50% in trimestrul al treilea

Data publicarii: 28-11-2007 | Afaceri

Valoarea pietei romanesti de PC-uri a crescut cu 50% in trimestrul al treilea, pana la aproape 165 milioane dolari, in timp ce numarul de unitati vandute a crescut cu peste o treime, fata de perioada similara a anului trecut, pana la mai mult de 193.000, conform unui studiu IDC.

Vanzarile de notebook-uri au crescut cu 92% in trimestrul al treilea fata de anul trecut. Piata pentru unitati desktop a crescut cu aproape 17.5% ca numar de unitati livrate, in timp ce numarul de servere x86 livrate a crescut cu 21.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Piata PC din Romania a continuat sa prospere si in al treilea trimestru al anului, urmand tendintele prevazute la inceputul lui 2007. Cererea din segmentele home user si IMM, preturile accesibile, configuratiile tot mai puternice, marketingul agresiv, impreuna cu un numar de proiecte din sectorul public si cel privat au creat din nou o sinergie care a permis o crestere puternica a vanzarilor". a declarat Calin Mirea, analist IDC Romania

El a adaugat ca in timp ce asamblatorii locali raman lideri incontestabili ai pietei desktop, vanzatorii internationali isi mentin suprematia pe piata notebook iar situatia nu se va schimba curand. "Per total, piata ramane fierbinte, in timp ce jucatorii se pregatesc pentru un ultim trimestru si mai bun.", a conchis Mirea.

NewsIn