Bank Leumi Romania ofera credite pentru IMM-uri din surse UE - BERD

Data publicarii: 28-11-2007 | Finante-Banci

Miercuri, 28 noiembrie 2007, a avut loc semnarea acordului de imprumut intre Bank Leumi Romania si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Imprumutul, in valoare de 10 milioane Euro, este destinat finantarii intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Acordul de imprumut a fost semnat de catre Laurentiu Mitrache, Director General al Bank Leumi Romania, Manfred Rauchwerger, Senior Director General Adjunct al Bank Leumi Romania si Jean Marc Peterschmitt, Director al Departamentului Institutii Financiare al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Semnarea a avut loc in prezenta dr. Zalman Segal, Presedinte al Consiliului de Administratie al Bank Leumi Romania, a prof. Daniel Tsiddon, Vicepresedinte Executiv al Bank Leumi le-Israel si a lui Alexander Tanase, Senior Banker BERD.

Creditele, destinate finantarii proiectelor de investitii sau activitatilor curente, sunt adresate acelor intreprinderi mici si mijlocii inregistrate conform legii si care indeplinesc urmatoarele conditii:

  • Societatea sa nu fi beneficiat de o alta facilitate de credit de la Bank Leumi Romania a carui scadenta finala a fost in ultimele 24 de luni de la data solicitarii acestei finantari
  • cifra de afaceri nu depaseste 7 mil EURO sau 5 mil EURO total active
  • desfasoara activitati economice legale care nu sunt incluse in Lista de Restrictii de Mediu.

"Colaborarea cu BERD este o etapa importanta de dezvoltare pentru Bank Leumi Romania. Recunoastem rolul acestei institutii importante in incurajarea si sprijinirea antreprenorilor mici si mijlocii pentru a-si dezvolta si atinge potentialul si pentru a transforma acest segment de piata intr-un segment care contribuie la cresterea economiei nationale. Bank Leumi le-Israel este foarte interesata de colaborarea cu BERD, deoarece grupul este angajat pe deplin in succesul subsidiarei sale din Romania" a declarat dr. Zalman Segal.

Redactia BankNews.ro