UniCredit Tiriac Bank are un nou vicepresedinte responsabil de Divizia Financiara

Data publicarii: 29-11-2007 | HR/Cariere

Stanislav Georgiev a fost desemnat vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Financiara si membru al Consiliului de Administratie, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Numirea sa urmeaza sa fie aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor si de Banca Nationala a Romaniei. Predecesorul sau, Marco Cravario, a acceptat o noua oportunitate in cadrul Grupului UniCredit, urmand sa detina aceeasi pozitie in cadrul Diviziei Financiare a Yapi Kredi, subsidiara bancara a a UniCredit in Turcia.

Stanislav Georgiev (42 de ani) va prelua rolul de CFO, urmand sa fie responsabil, printre altele, de planificarea si controlul performantei financiare a UniCredit Group in Romania. "Dupa o perioada dificila de tripla fuziune, care a implicat si migrarea pe o noua platforma IT si adoptarea unui nou model de business, banca are obiective si tinte strategice si operationale clare, precum si un mecanism decizional care functioneaza perfect. Dezideratul meu este acela de a reusi impreuna cu echipa de management si, de altfel, cu toti colegii din banca, sa atingem tintele de crestere rapida fixate pentru urmatorii doi ani, sa fim bine pozitionati pe piata si o banca foarte profitabila", a declarat Stanislav Georgiev, CFO UniCredit Tiriac Bank.

Stanislav Georgiev a lucrat timp de 16 ani in cadrul UniCredit Bulbank, cea mai importanta banca din sistem si subsidiara bancara a UniCredit Group in Bulgaria. Pe parcursul carierei sale bancare care a inceput in anul 1991, a condus departamentul de Analiza, Planificare si Strategie, apoi departamentul de Strategie si Organizare al bancii bulgare, si a detinut pozitia de Director Financiar (CFO) si membru al Consiliului de Administratie in cadrul UniCredit Bulbank incepand din anul 2000 si pana in prezent.

Stanislav Georgiev a obtinut un MBA de la Graduate School of Business din cadrul University of Chicago (Chicago, SUA) in 2007, dupa obtinerea dioplomei de licenta in Servicii Financiare, in cadrul School of Management, University of Manchester Institute of Science and Technology (Manchester, Marea Britanie). De asemenea, detine o diploma in jurnalism economic si un master in Relatii Economice Internationale in cadrul University for National and World Economy din Sofia.

Redactia BankNews.ro