Depozitarul Central face ultimele operatiuni de compensare-decontare din 2007 pe 28 decembrie

Data publicarii: 29-11-2007 | Finante-Banci

Depozitarul Central a anuntat ca 28 decembrie este ultima zi din acest an in care se vor efectua operatiuni de compensare-decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare si ca in ultima zi din 2007 nu se va lucra cu publicul.

Depozitarul Central a preluat in totalitate operatiunile de compensare si decontare de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar in data de 10 aprilie a fost prima zi de decontare.

Depozitarul Central are un capital social de peste 3 milioane euro si administreaza peste 10 milioane de conturi pentru aproximativ jumatate din populatia Romaniei, in cele 14 agentii din toata tara.

Depozitarul Central este singura institutie din Romania care poate sa aloce si sa gestioneze codurile ISIN (International Securities Identification Number) si codurile CFI (Clasification of Financial Instruments) stabilite de Organizatia Internationala de Standardizare (International Organization of Standardization - ISO) pentru identificarea instrumentelor financiare, indeplinind astfel functia de Agentie Nationala de Numerotare. Depozitarul Central a primit autorizarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pe data de 25 ianuarie 2007.

NewsIn