Pensiunile din tara sunt rezervate aproape integral pentru sarbatorile de iarna

Data publicarii: 30-11-2007 | Turism

Presedintele Agentiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Daragus Attila, sustine ca pensiunile sunt rezervate aproape 100% in tara, cea mai cautata zona fiind Brasov - Valea Prahovei.

Daragus Attila a declarat ca doar 3-4% dintre pensiuni ar mai putea avea locuri, pe cand restul au fost rezervate si de acum cateva luni, sau chiar de la inceputul anului.

"Cea mai cautata zona este Brasov - Valea Prahovei, unde vin cei mai multi bucuresteni, mai ales ca oferta de iarna de aici este completa. Multi se indreapta si spre zona Bran, care s-a dezvoltat mult si este mai ieftina decat pe Valea Prahovei", a spus Daragus.

In ceea ce priveste preturile de cazare in perioada sarbatorilor, Daragus apreciaza ca acestea s-au majorat cu aproximativ 20% fata de anul trecut, ca urmare a scumpirilor la alimente si altele. De exemplu, o vila de 3 margarete din statiunea Predeal, cu 6 camere duble, costa 4.500 de euro pentru o perioada de 5 zile. La Sinaia, intr-un hotel, pachetul de 4 nopti cazare, cu mic dejun, platou taranesc, foc de tabara in data de 30 decembrie, foc de artificii si program artistic costa 1.600 de lei pe loc in camera dubla.

ANTREC este o asociatie care identifica, dezvolta si promoveaza ospitalitatea si turismul rural romanesc. Asociatia a fost infiintata in 1994 si are 32 de filiale judetene, un numar de 3.500 de membri - proprietari de pensiuni turistice si agroturistice din 800 de localitati.

NewsIn