BNR bate 500 de monede de argint dedicate Manastirii Snagov

Data publicarii: 01-12-2007 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune din 3 decembrie 2007 in circulatie, in scop numismatic, 500 de monede de argint dedicate Manastirii Snagov, a informat, vineri, un comunicat al bancii centrale.

Monedele din argint au valoarea nominala de 10 lei, o greutate de 31,103 grame, un diametru de 37 milimetri si marginea zimtata. Aversul (fata) prezinta un fragment din icoana de hram a bisericii Manastirii Snagov "Intrarea Maicii Domnului in biserica", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI", anul de emisiune 2007, iar in arc de cerc, inscriptia "ROMANIA"

Pe revers este redat, in prim plan, imaginea bisericii Manastirii Snagov, in plan secund, in dreapta, portretul domnitorului Vlad Tepes, la exterior, inscriptia circulara "MANASTIREA SNAGOV".

Monedele sunt ambalate in capsule de metacrilat transparent si vor fi insotite de o brosura de prezentare a tematicii emisiunii, redactata in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate a emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

"Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR", se mai arata in comunicat.

Punerea in circulatie a monedelor se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei, mai informeaza banca centrala.

NewsIn