Posta Romana majoreaza tarifele la inceputul lunii ianuarie

Data publicarii: 01-12-2007 | Diverse

Posta Romana va majora tarifele pentru corespondenta, colete si factaj, incepand cu 3 ianuarie 2008, cea mai mare scumpire facandu-se pentru coletaria anuntata, conform unui comunicat al companiei. Astfel, tariful de inregistrare pentru coletaria anuntata va creste de la 1,1 lei, la 1,5 lei, pretul pentru primul kilogram va fi de doi lei (fata de 1,5 lei in prezent), iar urmatorul kilogram sau fractiune de kilogram se va scumpi cu 50% de la un leu, la 1,5 lei.

Trimiterea unei corespondente de pana la 20 de grame va costa, incepand cu 3 ianuarie, un leu, in loc de 0,8 lei. Corespondentele interne cu greutate cuprinsa intre 21 de grame si 50 de grame vor costa 1,6 lei, fata de 1,1 lei.

Recomandatele interne se vor scumpi cu 40%, de la un leu, la 1,4 lei. Inregistrarea coletelor interne va costa 1,2 lei (crestere de la un leu), iar tariful per kilogram sau fractiune de kilogram va fi tot de 1,2 lei, cu 20% mai mult decat in prezent. Tarifele pentru distribuirea programata de pana la cinci kilograme vor fi de doi lei (fata de 1,5 in prezent), iar pentru greutati mai mari de cinci kilograme tariful creste de la 2,5 lei la trei lei.

Factajul (distribuirea la / de la domiciliu) va costa doi lei (fata de 1,5 lei) pentru greutati mai mici de cinci kilograme si trei lei (fata de 2,5 lei) pentru mai mult de cinci kilograme.

Cele mai mici majorari de tarife se vor opera la trimiterile interne de corespondenta cu greutatea cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de grame, noul tarif fiind de sapte lei, fata de 6,9 lei cat este in prezent.

NewsIn