Bodu ii cere lui Tariceanu sa renunte la taxa de prima inmatriculare

Data publicarii: 01-12-2007 | Politica

Fostul director al Agentiei Nationale de Administrate Fiscala (ANAF) Sebastian Bodu i-a adresat, vineri, premierului Calin Popescu - Tariceanu o scrisoare deschisa, prin care ii cere acestuia sa renunte la taxa de prima inmatriculare, informeaza Rompres.

Bodu precizeaza ca face acest demers 'in calitate de proaspat europarlamentar' si ii promite premierului ca, daca va renunta la aceasta taxa ''antieuropeana'', se va perfectiona in algebra de liceu 'a carei aplicare face calcularea TVA-ului la fel de simpla ca si calcularea profitului unui importator auto, oarecare, dupa disparitia taxei pe prima inmatriculare'.

'Gestul dumneavoastra de a ma demite in momentul in care am atras atentia public asupra uriasei erori pe care o comiteati , nu avea nicio legatura cu speta taxei de prima inmatriculare', afirma Bodu in scrisoarea adresata premierului.

Fostul sef al ANAF a mai afirmat ca premierul l-a demis deoarece avea nevoie de un 'pretext pentru a se 'rafui cu PD'.

'Cu titlu de paranteza, stiu ca nu sunteti conducator de club de fotbal, conducator de institutie de stat, capusa la bugetul de stat, reprezentant al industriei cazinourilor, alcoolului sau tutunului. Sunt sigur insa ca ati fost la fel de multumit ca si acestia ca, dupa plecarea mea, ANAF a redevenit acea institutie comoda, prietenoasa si discreta, pe gustul evazionistilor anonimi din Romania'', subliniaza Bodu.

Europarlamentarul democrat ii cere lui Tariceanu sa renunte, 'in numele bunului simt, dar si al intereselor nationale, la taxa pe prima inmatriculare', inainte ca tara noastra sa ajunga subiectul Curtii Europene de Justitie.