Rent a car cu sofer, taxiuri incognito

Data publicarii: 03-12-2007 | Afaceri

Cum numarul autorizatiilor de taxi este limitat iar cererea este foarte mare, cativa patroni romani, mai inventivi, au descoperit o metoda prin care pot pacali sistemul: inchiriaza masina cu sofer, iar taxarea se face la kilometru. Altfel spus, alta Marie, cu aceeasi palarie.

De ceva timp, cel putin in Capitala, au rasarit masini de culoare galbena (coincidenta sau nu, dar si taxiurile sunt obligate sa aiba aceeasi culoare), pe care scrie "rent a car cu sofer". Exista desigur si firme care nu respecta neaparat culoarea clasica a taxiurilor si putem gasi de asemenea companii care ofera masini de lux pentru clienti mai pretentiosi. Solutia gasita de patronii acestor societati este una la limita legii, deoarece nu au statutul companiilor de taximetrie, dar au aceleasi tip de servicii. Cat despre sumele pentru un astfel de taxi incognito, acestea sunt aproximativ aceleasi. Iar de gasit unul nu este foarte greu, un simplu "google" si problema s-a rezolvat.

Companiile se descriu pe site-uri ca avand un singur tip de serviciu, care aparent nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu taximetria: "Oferim termeni de inchirieri auto simpli si flexibili la un pret foarte bun, in acord cu durata inchirierii. Preturile pentru inchirierea autovehiculelor sunt bazate pe durata inchirierii, numarul de kilometri si tipul de masina". Ideea in sine este insa aceeasi: taxarea se face la kilometru, ca la taxiuri!

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: