Amatorii vor genera un sfert din divertismentul mobil in 2012

Data publicarii: 03-12-2007 | IT&C

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, estimeaza ca peste aproximativ cinci ani un sfert din divertismentul difuzat pe Internet si pe telefoanele mobile va fi creat, editat si partajat de amatori si nu de grupurile traditionale de media, potrivit rezultatelor unui studiu dat publicitatii luni, informeaza AFP.

'Tendinta care se prefigureaza este ca oamenii nu vor dori numai sa conceapa si sa partajeze propriul continut ci si sa-l editeze si sa-l puna in circulatie in grupurile lor de schimb - o forma de media social-cooperativa', a explicat Mark Selby, vicepresedintele diviziei Multimedia din cadrul grupului Nokia. Potrivit lui Selby, acest divertisment circular se poate derula in felul urmator: cineva poate trimite unui prieten un clip filmat cu ajutorul telefonului mobil, acesta ii poate atasa un fisier MP3 pentru a-l trimite altui prieten care editeaza filmul si il trimite mai departe . 'Continutul va circula intre prieteni, care ar putea sau nu sa se afle in apropiere unii de alti si devine parte din divertismentul grupului', estimeaza Mark Selby.

Aceste concluzii au rezultat in urma unui studiu efectuat in perioada iulie-septembrie in 17 tari, studiu in cadrul caruia au fost intervievate aproximativ 9.000 de consumatori de divertisment mobil cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani. Persoanele intervievate au declarat ca deja sunt mari consumatori de divertisment mobil, 39 la suta dintre ei privesc in mod regulat emisiunile TV pe Internet, 23 la suta se uita la TV de pe telefonul mobil si 37 la suta navigheaza pe Internet de pe telefonul mobil.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: