400.000 USD/luna pentru o reclama in Times Square

Data publicarii: 04-12-2007 | Media

Doar 400.000 de dolari/luna. Atat costa cel mai bun loc de inchiriere de spatiu publicitar in buricul Pamantului, Times Square no#1 si atat se pare ca plateste si compania Toshiba pentru a-si vedea reclama luminoasa zi si noapte. Locul cel mai bun a apartinut cartilor de credit Discover, compania emitenta renuntand la un contract de inchiriere de spatiu publicitar ce a durat 10 ani.

Un loc mai jos pe aceeasi cladire costa pana in 400.000 de dolari, insa pretul de pornire este de 275.000 de dolari/luna.


Publicitate subliminala in Times Square

Interesant este ca Toshiba a mai fost prezenta cu o reclama in Times Square si in urma cu 20 de ani, cand preturile erau infime, iar publicitatea outdoor nu era considerata chiar o mare realizare. Mai mult, compania japoneza era una dintre putinele companii asiatice care a riscat sa isi asocieze brand-ul cu un cartier relativ rau-famat, plin de droguri, prostituate si mizerie pe strazi. Dupa o pauza prea lunga, a venit momentul intoarcerii in vitrina.

Totusi, "Times Square nu mai este astazi ce era in 1970 si 1980," a declarat Ryuji Maruyama, vice-president la Toshiba America, intrebat de revenirea brand-ului in Times Square.

Fata panourilor publicitare din "Zona 0 a advertising-ului" s-a schimbat recent: reclama News Corporation a inlocuit-o pe cea a NBC Universal, iar logo-ul Chevrolet "i-a facut vant" lui Cup Noodles de la Nissin Foods.

Sursa: Capital/NY Times