Romania, pe ultimele locuri in Europa la utilizarea Internetului de acasa

Data publicarii: 04-12-2007 | IT&C

Romania s-a situat in primul trimestru al anului pe ultimele locuri in UE atat in privinta ratei de acces la Internet de acasa, potrivit unor date comunicate luni de Eurostat, informeaza A.M.Press. Astfel, in primul trimestru al acestui an, 22 la suta din locuintele din tara noastra erau conectate la Internet, cifra mai mare decat cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, de 14 la suta, insa in continuare una dintre cele mai mici din UE. In statistica Eurostat, Romania depaseste doar Bulgaria, care in primul trimestru al anului avea 19 la suta din locuinte conectate la Internet.

Media inregistrata in cele 27 de tari din uniune in ceea ce priveste conectarea locuintelor la Internet este de 54 la suta, cele mai mari rate de acces fiind in Olanda - 83 la suta, Suedia - 79 la suta si Finlanda - 69 la suta. In Islanda, tara care nu face parte din UE, rata de penetrare a Internetului la nivelul utilizatorilor casnici era de 84 la suta. Romania ocupa o pozitie codasa si in privinta legaturilor locuintelor la Internet de mare viteza.

Conform datelor Eurostat, in primul trimestru al anului, opt la suta din locuintele de la noi din tara beneficiau de conexiuni la Internet de tip broadband, in crestere cu trei puncte procentuale fata de acceasi perioada a anului trecut, dar mult sub media din cele 27 de tari din UE de 42 la suta.

La conexiunile de mare viteza stau mai rau decat noi doar grecii, care au avut in primul trimestru o rata de acces la acestea de sapte la suta. Bulgarii au inregistrat o rata aproape dubla, de 15 la suta. Primul loc este ocupat tot de olandezi, care aveau 74 la suta dintre locuinte legate la Internet prin conexiuni rapide.

Cronica Romana