Pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a-ti vinde produsele pe eBay

Data publicarii: 04-12-2007 | Afaceri

Comertul on-line a luat o mare amploare si in Romania, acesta fiind o alternativa tot mai competitiva pentru cel traditional, noteaza Gandul. Daca vrei sa vinzi sau sa cumperi ceva din alta tara (de preferat SUA), eBay.com este site-ul ideal. In principiu pe eBay.com se gaseste absolut orice, avand in vedere ca aici se posteaza oferte de produse din toata lumea.


Funny E-Bay Clip

Pentru a avea acces in "lumea eBay" trebuie sa parcuri cativa pasi. Mai intai sa-ti faci un cont, fie ca vrei sa cumperi ceva sau sa vinzi. Acest lucru este destul de usor de realizat, singurele informatii din inregistrare care ar putea creea ceva probleme fiind cele legate de adresa. Aceasta deoarece este obligatoriu sa ai o adresa din SUA, cu numar de telefon din orasul pe care l-ai numit ca fiind domiciliul. Variantele de a rezolva aceasta problema sunt multe, cea mai la indemana fiind sa apelezi la un prieten de peste Ocean. Dupa ce se completeaza aceasta prima parte cu "datele personale", iti alegi un ID pe care-l verifici daca este viabil sau nu printr-un simplu click.

Listarea produselor, o adevarata birocratie electronica

Odata contul creat, vei putea scoate la licitatie produsele pe care te-ai hotarat sa le vinzi. Pentru listarea produsului trebuie mai intai sa ii dai un titlu descriptiv. Urmatorul pas este sa selectezi o categorie care iti defineste cel mai bine produsul pe care il scoti la vanzare. Al treilea pas este sa adaugi o poza, sau mai multe. Trebuie mentionat ca de la a doua fotografie postata se taxeaza cu 0,15 dolari/fotografia. Dupa ce ai atasat fotografia trebuie sa descrii in cateva cuvinte produsul.

In general aici sunt furnizate date legate de culoare, marime, configuratie si alte date tehnice. Dupa ce ai descris obiectul treci la fixarea pretului de pornire si durata licitatiei, pe zile. Alaturat de acea casuta va trebui sa mai postezi si un cost estimativ pentru expedierea produsului. In ultimul pas al listarii trebuie sa precizezi cum preferi sa fii platit pentru obiectul vandut. Evident cum vei lista din Romania, cea mai buna metoda de platit este cardul.

Integral in Gandul