Ministrul Borbely nu mai vrea programe pe credit ipotecar

Data publicarii: 04-12-2007 | Economie

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a declarat, marti, la Galati, ca nu va mai lansa, pe timpul mandatului sau, niciun program pe credit ipotecar in Bucuresti, dupa scandalul vilelor ANL din cartierul Brancusi.

Referindu-se la acest subiect, Laszlo Borbely a precizat ca programul de credit ipotecar nu este destinat exclusiv tinerilor pana in 35 de ani, desi aceasta categorie primeste un punctaj mai mare, conform criteriilor stabilite pentru Bucuresti.

Ministrul a mentionat ca, din cei 185 de clienti ai cartierului ANL Brancusi, 'probabil' sunt si doi-trei jurnalisti si doi-trei demnitari - magistrati sau procurori -, insa a precizat ca nu 'trebuie sa se sara calul'.

'Oricum, contractele erau deja incheiate cand mi-am inceput mandatul', a spus Borbely, precizand ca numele beneficiarilor nu pot fi date publicitatii, din cauza clauzelor de confidentialitate.

Cat priveste programul ANL din cartierul Henri Coanda, Laszlo Borbely a anuntat ca primele locuinte finalizate (din cele 900 aflate in lucru) vor fi date in folosinta anul viitor, majoritatea finantarii lucrarilor de infrastructura de acolo urmand sa fie suportata de Primaria Generala.

Laszlo Borbely s-a aflat in vizita la Galati, unde a participat la inaugurarea corpului B de cladire al Spitalului Militar de Urgenta 'Dr. Aristide Serfioti', cladire consolidata prin Proiectul de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta, proiect implementat cu finantare de la Banca Mondiala.

Rompres