Nordul Capitalei, cea mai cautata zona rezidentiala

Data publicarii: Astazi, 05-12-2007 | Imobiliare

Nordul Capitalei este cea mai scumpa si cea mai cautata zona rezidentiala din Bucuresti, potrivit unui studiu al Colliers International. Pe langa cartierele traditionale de locuinte, Dorobanti, Primaverii, Floreasca, Kiseleff sau Soseaua Nordului, a crescut foarte mult interesul pentru zone precum Baneasa, Pipera si Otopeni, Corbeanca si Balotesti, potrivit sursei citate.

In zona de nord, apartamentele cu 1-3 dormitoare au preturi de inchiriere cuprinse intre 2.000 si 4.000 de euro pe luna, in functie de zona, suprafete, anul constructiei, finisaje si dotari, loc de parcare inclus, in timp ce in zona centrala chiria se situeaza intre 600 si 2.800 de euro pe luna, iar in zona Unirii se ajunge la 400 - 2.000 de euro pe luna.

Penthouse-urile si apartamentele spatioase au suprafete medii de aproximativ 250 metri patrati, terase deosebit de generoase si vedere panoramica. Acestea se inchiriaza cu sume intre 5.000 si 10.000 de euro.

Zona Soseaua Nordului - Herastrau a cunoscut o dezvoltare puternica incepand cu anul 2001. In prezent, clientul isi poate alege de la un studio de 61 metri patrati, la un pret de vanzare de 179.500 euro, pana la apartamente de patru camere, care pot ajunge la 900.000 euro in Scoala Herastrau.

Zona Primaverii, Aviatorilor, Kiseleff este considerata ca fiind cea mai scumpa zona din Capitala. Terenurile disponibile sunt foarte putine, astfel, un numar foarte redus de complexe rezidentiale noi se construiesc in zona, iar acestea sunt de dimensiuni mici, cu un regim scazut de inaltime. Din acestea, unele sunt destinate doar inchirierii.

Zona Baneasa, Pipera este zona cu cel mai mare boom in dezvoltarea imobiliara pe toate sectoarele, atat spatii de birouri, cat si retail si rezidential.

Zona Sisesti - Straulesti - Jandarmeriei - Odai a inceput sa se dezvolte datorita amplasamentului aproape de noile cladiri de birouri, de aeroport si de viitoarele centre comerciale. Cele mai importante proiecte lansate sunt Green Lake si Felicity Residentials. Green Lake va aduce pe piata un total de 621 de unitati. Felicity Residentials va crea 1.200 de apartamente.

Printre cele mai importante criterii de diferentiere a ansamblurilor de lux se numara amplasamentul. Preturile au urcat in zonele de lux pana la 6.000 euro pe metrul patrat, indiferent de finisaje sau facilitati.

In zona Pipera-Tunari, in zece ani, pretul terenului s-a marit de pana la 200 de ori, crescand de la cinci dolari pe metrul patrat la 1.000 euro pe metrul patrat. De asemenea, in anumite zone din cartierul Primaverii, pretul unui metru patrat de teren poate atinge chiar si 5.000 euro. Se estimeaza ca 70 la suta din romanii care cumpara locuinte de lux le inchiriaza, datorita faptului ca isi recupereaza rapid banii.

Pana in prezent, piata rezidentiala de lux din Bucuresti nu a atins nivelul de satisfacere a cererii, iar segmentul acesta continua sa fie foarte activ, potrivit sursei citate.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: