Cum sa faci rost de o masina cu numai 300 de euro

Data publicarii: 06-12-2007 | Auto

Inventivitatea romanilor nu mai cunoaste nicio limita. Mai nou, cu o moralitate nu tocmai curata, 300 de euro si un act de identitate iti poti "cumpara" o masina, la alegere, fara prea multe piedici. "Legea aproape incurajeaza acest lucru", a spus Claudiu Curelea, patronul unei companii autohtone de rent a car. "In numai un an mi-au fost furate patru masini.

Cu o copie dupa un act de identitate si permis de conducere false oricine poate inchiria o masina si sa o fure, lasand in urma doar garantia de 300 de euro", a precizat intreprinzatorul, care sustine ca de recuperat automobilul, in aceste cazuri, nici nu se pune problema. "Cand am constatat furturile, de fiecare data, Politia a spus ca se vor ocupa de caz, dar ca nu pot face prea multe pentru ca masina a fost data pe incredere. Iar de despagubiri nici nu se pune problema, tot din acest motiv", a subliniat Curelea.

Astfel, companiile de asigurari nu acorda despagubiri in cazul unui furt in aceste inprejurari, dat fiind faptul ca pentru activitatea de rent a car nu detin produse specifice. "Asiguratorii nu ne despagubesc in cazul unui furt, acestia incadrand incidentul la "abuz de incredere". In celelalte tari comunitare, companiile de asigurari acopera in totalitate cazurile de furt in acesta activitate", a mentionat afaceristul. 
 
Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: