Salariile mici nu au depasit inca pragul de 700 de lei

Data publicarii: 06-12-2007 | Economie

Lefurile romanilor arata bine pe hartie, datele statistice oficiale indicand o crestere cu 4,2%  a salariului mediu net in luna octombrie fata de luna precedenta, pana la 1.084 de lei, noteaza Gardianul. Cele mai mari salarii din Romania sunt castigate de angajatii companiilor aeriene. Acestia au incasat in medie peste 2.700 de lei in luna octombrie, dupa ce in septembrie topul castigurilor era dominat de sectorul intermedierilor financiare. Datele statistice oficiale ii plaseaza pe locul al doilea pe brokeri, cu un salariu mediu net de aproximativ 2.600 de lei.

Pozitia urmatoare este ocupata de petrolisti, care in luna octombrie au castigat in medie 2.300 de lei. La polul opus se afla salariatii din industria de prelucrare a lemnului, cu un castig lunar de doar 631 de lei. Putin se castiga si din fabricarea articolelor de imbracaminte, ca si din tabacirea si finisarea pieilor. In aceste domenii, salariul mediu in octombrie a fost de 655 de lei.

Surprinzator, si barmanii, chelnerii si receptionerii figureaza la coada clasamentului, cu doar 674 de lei/luna. Pentru anul viitor, analistii firmei de consultanta PricewaterhouseCoopers se asteapta la o majorare a remuneratiilor, ca efect al cresterii salariului minim.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: