Coca-Cola va avea un nou sef din 2008

Data publicarii: Astazi, 07-12-2007 | International

Directorul general al grupului american Coca-Cola Co., Neville Isdell, va pleca din fruntea celui mai mare producator mondial de bauturi racoritoare urmand a fi inlocuit de secundul sau, a anuntat joi grupul Coca-Cola, informeaza AP. In varsta de 64 de ani, Neville Isdell, va parasi postul de director general incepand cu data de 1 iulie 2008, urmand a fi inlocuit de presedintele si directorul de operatiuni, Muhtar Kent, in varsta de 55 ani. Isdell, care a devenit CEO in luna iunie 2004, va ramane presedinte al consiliului de administratie pana la adunarea generala anuala din luna aprilie 2009.

'Succesiunea la conducere este ultima dovada a succesului unui CEO si voi face tot ce pot pentru a asigura ca progresul nostru este in siguranta in urmatorii ani', a declarat Isdell intr-un comunicat, fara a explica de ce anuntul a fost facut tocmai acum.

Muhtar Kent a inceput sa lucreze pentru Coca-Cola in 1978 si a ocupat diferite functii pana in 1998 cand a parasit Coca-Cola pentru a deveni presedinte si director general al Efes Beverage Group, unul din principalii producatori de bere din Europa. In luna mai 2005 a revenit la Coca-Cola pentru ca, in ianuarie 2006, sa fie numit presedinte al Coca-Cola International iar in luna decembrie 2006 a devenit presedinte si director de operatiuni. Kent a fost cel care a negociat preluarea producatorului de apa minerala Glaceau Vitaminwater pentru 4,1 miliarde dolari, cea mai importanta achizitie derulata de Coca-Cola in ultimi ani.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: