Bugetarii vor primi al 13-lea salariu in ianuarie

Data publicarii: Astazi, 07-12-2007 | Economie

Salariatii din sectorul bugetar vor primi cel de-al 13-lea salariu aferent anului 2007 in luna ianuarie a anului viitor, sustin reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF). 'Conform legii, angajatii din sectorul public beneficiaza de al 13-lea salariu, care se acorda in luna ianuarie a anului urmator. Nu exista la Ministerul Finantelor nici un proiect de Ordonanta prin care salariul 13, aferent anului 2007, sa nu fie acordat', a declarat pentru Rompres, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Doina Dascalu.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a solicitat, joi, MEF, elaborarea unui proiect de Ordonanta de Urgenta care sa prevada posibilitatea achitarii, luna aceasta, a drepturilor salariale aferente lunii decembrie si a premiului anual pentru 2007.

'Avand in vedere faptul ca prin Legea nr. 500/2002 si prin Legea nr. 486/2006 nu se pot acorda, in luna decembrie 2007, pentru salariatii din institutiile publice, drepturile salariale aferente acestei luni si nici premiul anual pentru anul 2007, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va roaga sa dispuneti elaborarea unui proiect de Ordonanta de Urgenta, care sa fie inaintat Guvernului spre aprobare, si in care sa se prevada posibilitatea de a se achita in luna decembrie, in limita fondurilor disponibile, drepturile salariale aferente lunii decembrie si premiul anual pentru anul 2007', se spune intr-o scrisoare deschisa adresata de Aurel Cornea, presedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, secretarului de stat in MEF, Doina Dascalu.

De asemenea, sindicalistii semnaleaza, in scrisoarea deschisa, ca, in luna decembrie 2005, prin adoptarea de catre Guvern a OUG nr. 174/2005, institutiile publice care au inregistrat economii la titlul 'Cheltuieli de personal', au putut sa plateasca in luna decembrie 2005, integral sau sub forma unor avansuri, drepturile salariale aferente acestei luni, in limita economiilor inregistrate, iar in anul 2006, prin intrarea in vigoare a OUG nr 89/2006, institutiile publice au avut posibilitatea sa plateasca, in luna decembrie, premiul anual aferent anului 2006, din prevederile bugetare aprobate pentru acel an.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: