Cele mai bune ceasuri din lume, in 2007

Data publicarii: Astazi, 07-12-2007 | Diverse

400 de ceasuri si-au disputat cele mai ravnite premii din domeniul orologeriei, in cadrul competitiei "Grand Prix d'Horlogerie", desfasurata anual la Geneva, noteaza Gandul. Juriul, format din specialisi, jurnalisti si colectionari din toata lumea, a pus deoparte pentru eternitate, 10 piese remarcabile.

Cel mai bun ceas de dama a fost ales Ballon Bleu de Cartier, un model intre clasic si futuristic. Geamul mareste cifrele si "deformeaza" timpul. Cadran decorat, ace in forma de spada, zale din aur sau otel, mecanism cuart sau automatic, trei dimensiuni: aur, otel si otel cu aur. Pret, de la 4.488 euro. Observatoire, Kari Voutilainen, a fost desemnat cel mai bun ceas barbatesc.

Premiul pentru cel mai reusit design i-a revenit modelului Millenary with dead seconds, Audemars Piguet. In 2006, marca din Le Brassus lansa, in premiera mondiala, un nou mecanism cu esapament ce avea sa revolutioneze industria orologeriei. Nu necesita lubrifiere, esapamentul este pentru o bataie, transmite impulsul direct balansului, are randament mai bun, o rezistenta superioara la soc, stabilitate mai mare in timp si o mai buna cronometrare. In acest an, pentru a pune in valoare acest revolutionar sistem, Audemars Piguet a creat un ceas ce combina un design surprinzator cu o arhitectura moderna, ce reinventeaza complet codurile estetice stabilite in Haute Horologerie.

Millenary din aur roz este un model ce intruchipeaza traditia inovatoare a celor din Le Brassus, cu o carcasa ovala, frumos proportionata, subliniata de contrastul dintre partea finisata mat si luneta finisata lucios. Designul tridimensional permite suprapunerea cadranelor, dand impresia de profunzime. Mecanismul automatic este compus din 233 piese si are o rezerva de functionare de 7 zile.

  • Ballon Bleu de Cartier

    Ballon Bleu de Cartier

  • Kari Voutilainen - Observatoire

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: