Cum ajungi la Biroul de Credit din cauza functionarului de la banca

Data publicarii: 11-12-2007 | Finante-Banci

Cotidianul va prezinta cazul unui bucurestean care, desi nu are restante, s-a trezit in baza de date a Biroului de Credit. Foarte multi clienti ai bancilor din Romania au avut de suferit de pe urma angajatilor prost pregatiti ai anumitor banci, care le dau informatii gresite. Intr-o astfel de situatie se afla in mod special multe persoane care se trezesc in baza de date a Birolui de Credit fara a avea cunostinta de existenta vreunei restante de orice tip.

Din august 2004 de cind este operationala, baza de date a Biroului de Credit a ajuns sa contina 3,8 milioane de persoane inregistrate, majoritatea pe baza informatiilor negative primite de la banci. Oricine are o datorie catre o institutie financiara, parte a sistemului, mai mare de 10 lei si mai veche de 30 de zile este raportat ca fiind restantier. Datele sint stocate la Biroul de Credit timp de 5 ani, iar in aceasta perioada sansele de a mai contracta un imprumut sint substantial reduse.

Cele mai multe persoane afla ca sint raportate ca rau-platnici in momentul in care doresc sa contracteze un nou imprumut bancar si sint refuzate. In aceasta situatie s-a aflat si N.D. din Bucuresti. "Dupa ce am adus adeverinta de la locul de munca, mi s-a spus ca nu pot accesa nici un credit pentru ca sint in lista neagra a celor care au probleme", ne povesteste clientul nemultumit, care fusese raportat de o alta banca pentru ca nu si-a platit comisionul de administrare la un card in dolari.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: