Ce au mai agonisit senatorii intr-un an de zile

Data publicarii: 11-12-2007 | Politica

Senatorii au continuat sa prospere in ultimul an. Asa reiese din declaratiile de avere reinnoite de majoritatea alesilor din Camera Superioara. Fie ca si-au cumparat case si masini noi, fie ca au scos bani vanzand struguri sau miere, cert e ca aproape toti si-au sporit averile. Unde nu apar noi achizitii de valoare, apar conturi proaspat deschise in 2007 si pline cu bani.

Secretarul general al PD Vasile Blaga a strans bani de casa. Dupa ce a locuit o vreme intr-un imobil de la RAAPPS, Blaga s-a decis sa-si ia apartament in Bucuresti si a dat avans, conform pro­priei declaratii de avere, 430.000 de euro pentru noua locuinta.

Imobilul este situat in apropierea sediului PD din Aleea Modrogan. Tot in 2007, el si-a cumparat, impreuna cu sotia, 3 hectare de teren agricol in judetul Arad. Ca sa faca rost de bani, Blaga a vandut o parte din actiunile pe care le detinea la BRD si SIF Banat, in valoare de aproximativ 265.000 de euro.

Pedistul a renuntat si la jeep-ul Land Rover Freelander pentru 10.000 de euro. Vasile Blaga a luat cu imprumut de la doua persoane fizice 1.100.000 de RON, adica aproximativ 315.000 de euro. 2008 se anunta un an bun pentru secretarul general al democratilor. Potrivit de­­claratiei de avere, are de incasat o polita de asigurare de circa 80.000 de euro.

Case si terenuri, aspiratia oricarui demnitar

Si peremistul Aurel Arde­lean a avut un an rodnic. Si-a cumparat in 2007 doua case de vacanta, la Lipova si Moneasa. Noile achizitii ridica la sase numarul proprietatilor imobiliare aflate in proprietatea senatorului PRM. Ardelean si-a schimbat si masina: a vandut un Ford mai vechi, cu 5300 de euro si si-a luat Volkswagen Golf nou nout. Ardelean nu are firme si nici imprumuturi la banca. Are bani din salariul de rector universitar si din indemnizatia de la Senat. Corneliu Vadim Tudor a fost mai modest decat subalternul sau: anul acesta si-a luat o Dacie Logan, desi are dreptul la masina de la Senat in calitate de vicepresedinte.

Pesedistul Ion Morar e mult mai avut: si-a cumparat doua masini in 2007- Volvo si KIA.

Meseria de parlamentar e profitabila. La numai un an de la intrarea in Parlament - pe 12 octombrie 2006 l-a inlocuit pe Cristian Maior plecat la SRI - Lucia Tomoioaga, senator de Alba, si-a cumparat o casa, prin credit ipotecar. Tomioaga mai avea alte doua imobile: o casa de locuit si una de vacanta. Ea l-a angajat la biroul parlamentar si pe sot, in calitate de consilier.

O casa de vacanta in ju­detul Giurgiu si-a construit si conservatorul Codrut Seres. Fostul ministru s-a bagat la o cheltuiala in plus, daca tinem cont de declaratia sa de avere, unde mentioneza ca are inca datorii la avocati. 148.000 de RON datoreaza Seres cabinetului de avocatura Gheorghita Ma­­teut, care l-a aparat in do­­sarele DIICOT.

Daca nu si-au luat case, macar si-au cumparat teren: pedistul Cristache Radulescu a cumparat, la Gradistea, 2700 de metri patrati de teren, cu o valoare de impozitare declarata de 1 cent pe metrul patrat. Liberalul Mario Oprea a mostenit si el 1000 de metri de teren la Craiova, iar senatorul PD Nicolae Iotcu a dat 10.000 de euro pe 1000 de metri patrati la Arad.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: