Prime astronomice pentru angajati

Data publicarii: 11-12-2007 | International

Presedintele bancii de investitii Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, va primi anul acesta o prima de peste 53 de milioane de dolari, noteaza Evenimentul Zilei. 18 miliarde de dolari. Aceasta este suma care le va fi distribuita ca bonus de sfarsit de an bancherilor de la Goldman Sachs in aceasta saptamana, in ciuda dificultatilor pe care le-a avut de suportat sectorul bancar american anul acesta in urma crizei creditelor ipotecare.

Lloyd Blankfein CEO Goldman Sachs

Goldman Sachs este insa una dintre putinele institutii bancare care a trecut cu bine peste aceste probleme, scrie site-ul "Telegraph.co.uk". Castigurile vor fi distribuite ca prime catre toti cei 29.905 de angajati ai bancii, in functie de pozitia ocupata. Astfel, bonusul mediu pe cap de angajat este de circa 600.000 de dolari.

Suma va stabili un prag pentru bancile de investitii rivale, care vor trebui sa-si recompenseze similar cei mai valorosi angajati pentru a-i putea pastra si fideliza. Astfel, pentru a-si pastra oamenii-cheie, multe institutii din domeniu vor trebui sa le acorde bonusuri de sfarsit de an acestora care sa reprezinte chiar 50% din veniturile nete totale obtinute. Acest lucru i-ar putea nemultumi insa pe actionari.

Anul trecut, presedintele si directorul general executiv al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a primit o prima de sfarsit de an de 53 de milioane de dolari, in conditiile in care compensatiile totale catre angajati au insumat atunci 16,5 miliarde de dolari. Anul acesta, Blankfein se poate astepta la o prima si mai consistenta.

Toate marile companii americane se pregatesc sa distribuie primele de Sarbatori in aceasta perioada, pe cand companiile europene asteapta luna martie, momentul cand de obicei se incheie anul financiar aici.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: