Lucrarile la autostrada Sibiu-Ploiesti incep in 2009

Data publicarii: 11-12-2007 | Economie

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban,a anuntat, marti, ca in prima jumatate a anului 2009 va fi semnat ordinul de incepere a autostrazii Sibiu-Ploiesti,iar contractul de concesiune va fi semnat pana la sfarsitul anului viitor, urmand sa fie introdusa si o taxa pentru soferi.

"In acest moment se reface studiul de fezabilitate realizat in 1999 deoarece datele de atunci nu mai sunt conforme cu cele de acum. Studiul de fezabilitate va fi finalizat pana la inceputul lunii februarie 2008. Autostrada va fi realizata prin concesiune, iar utilizatorii vor plati o taxa", a precizat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, pana la finele anului 2008  se va organiza licitatia pentru alegerea constructorului si se va semna contractul pentru concesionarea lucrarilor. Ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat in prima jumatate a anului 2009.

Ministrul transporturilor Ludovic Orban a declarat, la sfarsitul lunii septembrie, ca vor fi introduse taxe pe autostrazile care vor fi concesionate, respectiv autostrazile Sibiu-Pitesti, Brasov-Ploiesti, Focsani-Bacau si Targu Mures-Iasi, fiind excluse autostrazile Soarelui si Bucuresti-Pitesti. Astfel, vor fi construite autostrazi prin parteneriat public-privat. Autostrazile vor fi concesionate pe o durata cuprinsa intre 20 si 30 de ani, iar costurile pentru autostrazi vor fi suportate de firmele respective care  isi vor recupera banii din colectarea de taxe.

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa concesioneze in urmatorii trei ani aproximativ 1.400 km de autostrada si drumuri expres din 2200 km care vor fi construiti in Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: