Se infiinteaza unui nou ordonator de credite: Agentia de Integritate

Data publicarii: 12-12-2007 | Finante-Banci

Comisiile reunite de buget-finante au adoptat, marti, infiintarea unui nou ordonator de credite, Agentia Nationala de Integritate, caruia i-au prevazut pentru 2008 un buget de 7,83 milioane lei si un numar de 200 de posturi.

Reprezentantul Ministerului Finantelor si Economiei, secretarul de stat Doina Dascalu, prezenta la dezbateri, a declarat ca la momentul elaborarii proiectului de buget, Agentia nu avea toate formalitatile juridice finalizate.

Deputatii si senatorii vor continua miercuri dezbaterile pentru buget, ramanand in discutii doar bugetele a cinci ordonatori de credite: Ministerul Culturii, cel al Educatiei, al Dezvoltarii, Societatea de Radiodifuziune si Agentia de Resurse Minerale.

Pentru dezbaterile bugetelor Societatii de Radiodifuziune si Agentiei de Resurse Minerale vor fi invitati si presedintii celor doua institutii. Motivul consta in amendamentele depuse de PRM, respectiv alocarea a 2,5 milioane lei pentru digitalizarea fonotecii Radiodifuziunii si reducerea cu 70% a fondurilor Agentiei de Resurse Minerale.

Comisiile de buget-finante ale Parlamentului au votat, marti, in circa doua ore, bugetele a 22 din cei 50 de ordonatori de credite, dar si doua amendamente sociale ale PSD. Cele doua amendamente vizeaza extinderea programului "Cornul si Laptele" si pentru elevii din clasele gimnaziale si majorarea burselor intitulate "Bani de Liceu" de la 180 lei la 200 lei. Bursele se acorda liceenilor care provin din familii ai caror membri au un venit maxim de 150 lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: