Moody's a atribuit o perspectiva negativa ratingului Bank of America

Data publicarii: 13-12-2007 | International

Agentia de evaluare Moody's a coborat miercuri perspectiva ratingului puterii financiare al Bank of America si a ratingurilor Bank of America Corporation, ca urmare a anuntului potrivit caruia firma va avea castiguri mult mai slabe in al patrulea trimestru din 2007, arata Moody's.

Moody's Investors Service a confirmat, in acelasi timp, toate ratingurile pentru depozite si credite ale Bank of America Corporation si ale subsidiarelor sale. Perspectiva ratingului 'Aaa' pentru depozite al Bank of America si cea pentru ratingurile de credite ale Bank of America raman stabile.

Anuntul agentiei de rating survine ca urmare a declaratiilor facute mai devreme de conducerea Bank of America Corporation (BAC) potrivit carora castigurile companiei din al patrulea trimestru 2007 vor fi semnificativ mai mici. BAC a dezvaluit faptul ca va avea pierderi din provizioanele pentru credite mai mari fata de estimarile anterioare si ca se asteapta la o scadere a veniturilor din activitatile comerciale.

Moody's a aratat ca perspectiva negativa reflecta flexibilitatea financiara redusa a BAC, ca rezultat al cresterii costurilor creditarii si al pierderilor generate de piata, intr-un moment in care randamentele capitalurilor sunt relativ scazute, iar rata dividendului relativ ridicata.

Factorii care sustin ratingul BAC sunt cota de piata puternica in activitatile bancare din Statele Unite ale Americii. Aceasta platforma extinsa genereaza castiguri mari si diversificate, care ii permit sa absoarba volatilitatea din alte segmente de activitate.

Moody's a mai aratat ca perspectiva ratingurilor la depozite si la credite ale Bank of America ramane stabila.

Analistii de la agentia de evaluare financiara au mai spus ca factorii care ar putea duce la o coborare a ratingului ar putea fi nivelurile ridicate de creditare si costurile de pe piata.

Bank of America Corporation, cu sediul in Charlotte, Carolina de Nord, avea active de 1.600 de miliarde de dolari pe 30 septembrie 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: