ANPC: Atentie la contractele semnate cu administratorii de pensii private!

Data publicarii: 14-12-2007 | Finante-Banci

ANPC recomanda consumatorilor sa acorde atentie deosebita contractelor si datelor primite de la administratorii de pensii private si sa ceara explicatii suplimentare atunci cand nu inteleg termenii mentionati in aceste contracte.

In cursul acestui an, ANPC a incheiat un Protocol de colaborare cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). In baza acestui Protocol, in data de 5 decembrie 2007, la sediul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, a avut loc o intalnire intre reprezentantii Autoritatii si cei ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Intalnirea a avut ca scop atentionarea CSSPP cu privire la rezultatul cercetarii efectuate de ANPC in domeniul informarii consumatorilor de catre administratorii fondurilor de pensii acreditati sa desfasoare astfel de activitati. ANPC a propus suplimentarea informatiilor cu privire la conditiile de aderare la fondurile de pensii administrate privat si la prospectele schemelor de pensii elaborate de fiecare administrator in parte.

In urma acestei intalniri, cele doua institutii au hotarat sa colaboreze in viitor pentru a preveni si combate incalcarea de catre administratorii de fonduri de pensii a prevederilor legale din domeniu.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: