BERD va publica anul viitor o evaluare a economiei romanesti

Data publicarii: 14-12-2007 | Economie

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va publica pana in luna mai 2008 o evaluare a economiei Romaniei si a operatiunilor institutiei in tara, a declarat, vineri, directorul grupului BERD, Olivier Descamps.

"Vom discuta in februarie acest studiu cu guvernul, in martie cu board-ul BERD, urmand ca la sfarsitul lui martie sa publicam pe site-ul nostru o varianta preliminara a acestui studiu pe Romania, care va aparea in versiune finala in lunile aprilie-mai," a spus Descamps.

Directorul grupului BERD a mai spus ca in ianuarie 2008 institutia va publica o evaluare anuala a Romaniei, care este parte a strategiei de tara. In acest raport vor fi abordate mai multe probleme macroeconomice, referitor la actuala adancire a deficitului de cont curent si la accelerarea inflatiei, care ar putea depasi in acest an cu aproape un punct procentual cea mai recenta estimare a bancii centrale, de 5,7%.

Descamps a mai spus ca BERD urmareste mai mult evolutia pe termen lung a economiei romanesti, in privinta careia oficialul s-a declarat optimist.

"Ce s-a intamplat cu inflatia nu va afecta activitatea BERD in Romania," a adaugat directorul institutiei.

Descamps considera ca in urmatoarea perioada politica monetara va fi mai disciplinata, determinata de eforturile Bancii Nationale a Romaniei (BNR), ceea ce va incuraja intrarea in piata a unor noi investitori, in conditiile in care Romania are nevoie de companii cu capitaluri mixte (joint-ventures) si de mai mult capital.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: