Romanii se aprovizioneaza de Sarbatori de la bulgari

Data publicarii: 15-12-2007 | Diverse

Sarbatorile se apropie, iar preturile din magazinele autohtone ii sperie pe multi romani. Cei care stau aproape de granita cu Bulgaria au gasit o solutie pentru aprovizionare: cumparaturile la Ruse. In fata multor magazine din orasul bulgaresc se pot vedea numeroase masini inmatriculate in Romania. Inaintea sarbatorilor, multi romani pleaca si de la Bucuresti pentru cumparaturi in Bulgaria.

Pentru localnicii din Giurgiu, Ruse este o destinatie saptamanala pentru cumparaturi. Oricum, principala atractie sunt produsele alimentare de baza: uleiul, zaharul sau carnea. Romanii stiu deja si cum evolueaza preturile in tara vecina si spun ca toate sunt mai ieftine.

Si preturile produselor specifice sarbatorilor sunt mai mici. Astfel, daca un brad de Craciun costa la noi 60 de lei, la Ruse se vinde cu 20 de lei. Poate nu la fel de frumos ca unul de import din Romania, dar pretul e la o treime. Cert este ca romanii se intorc de la bulgari cu portbagajul plin. Daca isi fac bine calculele cu benzina cheltuita pe drum, mai au si avantajul ca scapa de cozile din hipermarketurile de la noi.

Antena 3