Microcamerele ascunse, la mare cautare in Romania

Data publicarii: 17-12-2007 | IT&C

Minicamerele ascunse in ochelari sau in nasturi au prins foarte bine in Romania, in ultimii ani. Fie ca este vorba de anchete de anvergura sau de mici probleme conjugale aceste camere ofera satisfactie totala "detectivului", noteaza Gandul.

Preturile variaza destul de mult de la 450 lei la 2000 lei, in functie de optiuni si accesorii. In Romania exista foarte multe site-uri de unde iti poti procura un astfel de echipament si la preturi cat mai variate, printre acestea aflandu-se si elecsis.ro, bizoo.ro sau rospy.ro. Astfel de mini gadgeturi se pot pune si in sepci, cravate, pixuri sau chiar pachete de tigari. Accesoriile cu care vine echipata fiecare camera difera de la un comerciant la altul.

Spre exemplu, LM-SB12 Camera CCD spy portabila de tip surub sau nasture are un sensor de imagine de 1/4" CCD color plus o inalta rezolutie, aproximativ 450 linii TV PAL. Lentila camerei nu are mai mult de 4.3 mm, iar iluminarea minima acesteia este de 0.2 Lux/ F1.2, camera avand si un microfon incorporat. Se poate conecta la DVR mini portabil sau la un kit wireless. Pretul estimativ al acestei camere este de minim 450 lei.

CMOS, nasturele care te filmeaza

O alta minicamera video ce poate fi ascunsa de un nasture este CMOS. Aceasta are un senzor de tip CMOS color si o iluminare minima de 2 Lux. Camera vine si cu miniDVR inclus. Acesta are memorie interna 128Mb spatiu care poate gazdui aproximativ 1.5 ore de inregistrare. MiniDVR -ului i se poate mari memoria pana la 2 GB cu ajutorul unui card SD.

CMOS si miniDVR-ul vin si cu cateva accesorii printre care un cablu A/V, cablu USB, husa curea, cd soft si casti. Pentru a filma cat mai mult cu aceasta camera este recomandat ca actiunea sa se faca numai cu ecranul miniDVR-ului inchis. Dimensiunile miniDVR sunt de 101mmX 69,5mmX 20mm, greutate 86 grame. Pretul estimativ al gadgetului este de minim 860 lei.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: